Burgonyatócsni füstölt lazaccal
- Teljes idő 24 perc
- 10 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
400 g Burgonya, reszelt és tört
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
20 g Sima fehér liszt
1 Tojás
1 kan. Olaj
Só, bors
12 szel. Füstölt lazac
2 Citrom, félbe vágott
Előkészítés
Lépés 1 /3
Hámozza meg a burgonyát, majd reszelje bele egy keverőtálba. Tegye a reszelt burgonyát egy szűrőbe, nyomkodja ki belőle a lehető legtöbb vizet, majd tegye vissza a tálba. Adja hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát, a lisztet, a tojást, az olajat, a sót és a fekete borsot, majd alaposan keverje össze.
Lépés 2 /3
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 14 percre. Formázzon meg 4 pogácsát, és tegye őket az 1-es kosárban lévő rácsra. Fújja be egy kevés olívaolajjal. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 14 percre. Formázza meg a maradék 2 pogácsát, és tegye őket a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 3 /3
Ellenőrizze a burgonyatócsnikat, és szükség esetén süsse őket tovább, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Tálalja füstölt lazaccal és citromgerezdekkel.