Paprikás lazac sült cukkiniszalagokkal
- Teljes idő 25 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
0.5 kan. CsiliCsilipehely
0.5 Citrom leve és reszelt héja
3 kan. Olívaolaj
Só
4 porc. Bőr nélküli lazacfilék (kb. 560 g)
550 g Cukkini (kb. 2 db)
3 szegf. Fokhagyma
1 Bazsalikomlevél
30 g Kimagozott zöld olajbogyó
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a füstölt fűszerpaprikát a csili felével, a citromlével, az olívaolaj harmadával és a sóval. Öntse ezt a keveréket a lazacfilékre és hagyja őket pácolódni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 2 /5
Mossa meg és vágja a cukkiniket vékony csíkokra, ideális esetben zöldségszeletelő használatával. Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymát.
Lépés 3 /5
Tegye a zúzott fokhagymagerezdeket az olívaolaj kétharmadával, a sóval és a maradék csilivel együtt a tepsitartozékba.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz felmelegedett, gyakori időközönként kevergesse a fokhagymát, adja hozzá a cukkinicsíkokat a tepsitartozékhoz és tegye a lazacfiléket a grill-lapra. Grillezze a lazacfilék mindkét oldalát körülbelül 4-4 percig, eközben folyamatosan kevergesse a cukkiniket.
Lépés 5 /5
Adja hozzá a reszelt citromhéjat, a bazsalikomleveleket és az olajbogyókat a tepsitartozékhoz, keverje meg még egyszer utoljára és tálalja a grillezett lazacfiléket.