Borjútekercs spenóttal töltve
- Teljes idő 1 óra 2 perc
- 30 perc
Előkészítés - 32 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
6 személy
2 Kis borjúfilé (280 g)
8 Pancetta
3 kan. Evőkanál olaj
10 g Vaj
2 Mogyoróhagyma
3 Fokhagyma
10 cl Fehérbor
30 cl Zöldségalaplé
150 g Spenótlevél
50 g Parmezán
40 g Zsemlemorzsa
1 Fokhagyma
4 kan. Olívaolaj
0.5 Citrom
0.5 kan. Oregánó
Só
Tartozékok
Sütőlemez XL
Előkészítés
Lépés 1 /5
A spenótleveleket egy fazék forrásban lévő sós vízben blansírozza 2 percig. Csöpögtesse le, és hűtse le egy tál jeges vízben. A spenótot nyomkodja ki erősen a kezei között, hogy eltávolítsa a felesleges vizet. Vágja fel a spenótot, és tegye egy nagy tálba.
Lépés 2 /5
Adja hozzá a parmezán sajtot, a zsemlemorzsát, az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a citromhéjat és az oreganót. Fűszerezze meg sóval és borssal. Fektesse a szeleteket laposan egymás mellé. Fedje be őket pancetta szeletekkel. Oszlassa el rajtuk egyenletesen a spenótos tölteléket. A szeleteket tekerje fel, hogy egy tekercset kapjon. Kösse össze a tekercset, hogy a sütés alatt egyben maradjon.
Lépés 3 /5
Indítás előtt helyezze be a sütő tartozékokat az OptiGrillbe. Zárja be a grillt, és kapcsolja be. Automatikusan kiválasztásra kerül a kézi program. Az M gombbal válassza ki a Piros színbeállítást, majd nyomja meg az OK gombot. Előmelegítés után adja hozzá az olívaolajat, a vajat, majd a zsemlét. Hagyja sülni 5 percig, időnként megforgatva, amíg megbarnul. Adja hozzá a sonkahagymát és a fokhagymát, és pirítsa 2 percig.
Lépés 4 /5
Öntse hozzá a fehérbort, és 5 percig forralja. Adja hozzá a zöldségalaplevet, és főzze 18 percig, időnként megforgatva a tekercset. A végére egy részben elforralt alaplevet kell kapnia.
Lépés 5 /5
Egy vágódeszkán távolítsa el a zsineget, és vágja fel a tekercset szeletekre. Tálalja az alaplével. Jó étvágyat!