Bigos lengyel savanyú káposzta
- Teljes idő 50 perc
- 15 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
7 g szárított gomba (vargánya)
50 cl Forrásban lévő víz
100 g Vöröshagyma (1 kicsi)
1 szegf. Fokhagyma
200 g Füstölt szalonna
1 kan. Növényi olaj
8 Borókabogyó
1 kan. Paradicsompüré
2 levél Babérlevél
80 g Aszalt szilva (vagy füstölt szilva)
700 g Savanyú káposzta
200 g Kabanos kolbász
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a szárított gombákat egy tálba, öntse rájuk a forrásban lévő vizet és hagyja állni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 2 /6
Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Vágja fel a bacont nagy, körülbelül 2 cm-es kockákra. Tegye a hagymát, a fokhagymát és a felkockázott bacont a tepsitartozékba. Adjon hozzá olajat, és szórja meg zúzott borókabogyóval, majd keverje össze.
Lépés 3 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a sűrített paradicsomot, a szárított gombát és a vizet, amiben a gomba ázott, a babérlevelet, a szilvát és keverje össze az egészet. Adja hozzá a savanyú káposzta felét és a nagy szeletekre vágott virsliket. Egyenletesen oszlassa el a szószt, majd adja hozzá a maradék savanyú káposztát és virslit. Keverje össze még egyszer, majd lapogassa le és simítsa el a tetejét.
Lépés 5 /6
Csukja le az OptiGrillt és süsse 30 percig, félidőnél egyszer megkeverve.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja.