Balzsamecetes sertésfilé rozmaringos burgonyával
- Teljes idő 3 óra 45 perc
- 10 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 3 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
400 g sertésfilé
80 ml balzsamecet
40 ml olívaolaj
1 kan. Sötét szójaszósz
2 kan. barna cukor
0.5 kan. bors
10 g rozmaringlevél
1 szegf. fokhagymagerezd
5 db burgonya
olívaolaj
tengeri só
1 szál. rozmaring
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a pác hozzávalóit egy zárható műanyagzacskóban, adja hozzá a sertésfilét, majd tegye be 3 órára a hűtőbe.
Lépés 2 /5
Ezután mossa meg a burgonyákat, vágja gerezdekre, szórja meg olívaolajjal, sóval és apróra vágott rozmaringlevelekkel.
Lépés 3 /5
Tegye a tepsitartozékot az OptiGrillbe és válassza ki a Kézi üzemmódot (sárga fokozat, 180°C). Süsse 30-35 percig.
Lépés 4 /5
Ha a hús elég ideig állt, itassa fel róla a pácot, válassza ki a Kézi üzemmódot vagy a Sertéshús programot (modelltől függően) és grillezze meg a filét.
Lépés 5 /5
Tálalás előtt fűszerezze meg a húst és a burgonyát frissen őrölt borssal.