Mézes filé mignon Sarladaise-burgonyával
- Teljes idő 1 óra 43 perc
- 20 perc
Előkészítés - 53 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
6 személy
1 filé Sertésfilé
1 kan. Méz
1 kan. Olaj
2 kan. Szójaszósz
1.2 kg Burgonya
5 szegf. Fokhagyma
60 g Liba- vagy kacsazsír
Só, bors
1 csok. Petrezselyem
Tartozékok
Sütőkosár Grill Lecsöpögtető tálca
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja a filé mignont 3-4 cm vastag szeletre. Egy mély tálban keverje össze a mézet, az olajat és a szójaszószt, majd tegye bele a filészeleteket. Pácolja legalább 30 percig.
Lépés 2 /5
Közben hámozza meg a burgonyát. Vágja vékony, kb. 3 mm vastag szeletekre, mossa meg, szárítsa meg majd tegye egy tálba. Adja hozzá a meghámozott és finomra vágott fokhagymát, a liba- vagy kacsazsírt, sót és borsot. Óvatosan keverje össze, és öntse az Easy Fry Oven & Grill sütőkosarába.
Lépés 3 /5
Helyezze a kosarat az Easy Fry Oven & Grill sütő középső polcára, a csepegtető edényt alulra, és állítsa be a sütési módot 200 °C-ra 30 percre, a sütés során egyszer-kétszer keverje meg.
Lépés 4 /5
A program végén adja hozzá az apróra vágott petrezselymet a burgonyához, és keverje össze újra. Csúsztassa a grilllapot a burgonya fölé, és állítsa a GRILL üzemmódot 15 perces előmelegítésre.
Lépés 5 /5
Amikor megszólal az időzítő, tegye a filé szeleteket a forró grilllapra, csukja be az ajtót, és állítsa be a sütést MANUAL üzemmódra 200 °C-ra 10 percre, a húsdarabokat a sütés felénél fordítsa meg. Tálalja a burgonyát és a mézes filé mignon szeleteket.