Okonomiyaki (sós japán palacsinta)
- Teljes idő 38 perc
- 30 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
200 g Bacon szalonna
4 Tojás
2 kan. Dashi por
3 cl Meleg víz
20 g Kukoricakeményítő
20 g Liszt
0.5 Kínai káposzta
1 Újhagyma
100 g Kukoricakonzerv
10 cl Növényi olaj
100 g Kewpie© majonéz
6 kan. Okonomiyaki szósz
2 kan. Nori hínárpehely
2 kan. Bonitópehely / katsuobushi
Előkészítés
Lépés 1 /5
Közepes lángon melegítse fel a serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Süsse a szalonnát, amíg átsül és ropogósra lesz, majd hagyja kihűlni. Nincs szükség olajra, mivel a szalonna sütés közben saját zsírját engedi ki.
Lépés 2 /5
Egy tálban keverje össze a tojásokat és a meleg vízben feloldott dashi port. Tegye a lisztet és a kukoricalisztet egy másik tálba, és öntse rá a tojás és a dashi keverékét. Keverje össze, hogy sima keveréket kapjon.
Lépés 3 /5
Ezután adja hozzá a reszelt káposztát, a hagyma felét, a szalonnát és a kukoricát. Addig keverje, amíg az összes száraz hozzávalót egyenletesen bevonja. Nem szabad, hogy sok felesleges tésztafolyadék maradjon az alján. Ha mégis keletkezik, egyszerűen adjon hozzá még egy kis apróra vágott káposztát, és óvatosan keverje össze.
Lépés 4 /5
Közepes lángon melegítse fel a serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Öntsön bele egy kevés olajat és a keveréket, 10 cm-es kör alakban. Süsse a palacsintát mindkét oldalán 4 percig, amíg mindkét oldala enyhén megbarnul. Ismételje meg a műveletet, amíg a keverék el nem fogy.
Lépés 5 /5
Tegye a palacsintákat tányérra, majd a tetejére csöpögtesse a kewpie® majonézt és okonomiyaki szószt. Szórja meg szárított algapehellyel, bonitópehellyel és néhány szelet hagymával.
