Japán sajttorta
- Teljes idő 1 óra 5 perc
- 15 perc
Előkészítés - 50 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 Tojás
250 g Krémsajt
100 g Kristálycukor
10 cl Tej
50 g Vaj
1 kan. Folyékony vanília kivonat
20 g Kukoricakeményítő
30 g Liszt
2 csip. Só
Tartozékok
Fritőz kosár
Előkészítés
Lépés 1 /11
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /11
Válasszuk szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
Lépés 3 /11
Tegyük a sajtot, a cukor felét, a tejet, a vajat és a vaníliát egy tálba.
Lépés 4 /11
A mikrohullámú sütőben olvasszuk fel, és keverjük simára.
Lépés 5 /11
Adjuk hozzá a tojássárgáját, a kukoricakeményítőt és a lisztet.
Lépés 6 /11
Tegyük a tojásfehérjét és a sót egy másik tálba. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukor másik felét, és addig verjük, amíg kemény habcsókszerű keveréket kapunk.
Lépés 7 /11
Óvatosan keverjük bele az előző keverékbe.
Lépés 8 /11
Egy 18 cm átmérőjű és 7 cm magas tortaformát kenjünk ki vajjal. Béleljük ki az alját sütőpapírral. Öntsük a tésztát a formába.
Lépés 9 /11
Az edénybe töltsünk 40 cl vizet. Tegyük a formát a sütőkosárba.
Lépés 10 /11
Főzés gőzsütőben.
Lépés 11 /11
Hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt kivesszük a formából és tálaljuk.
