Fekete bab leves
- Teljes idő 30 perc
- 5 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
50 g Vöröshagyma
1 filé Olívaolaj
24 cl Víz
1 kan. Őrölt kömény
0.5 kan. Fokhagymapor
2 kan. Füstölt paprika
690 g Üveges vagy konzerv fekete bab, főtt és lecsepegtetett
10 cl 30%-os tejszín
Só, bors
1 filé Olívaolaj
140 g Üveges vagy konzerv csemegekukorica, főtt és lecsepegtetett
4 kan. Aprított friss koriander
1 csip. Csili
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg és vágja a hagymát 8 részre. Tegye a hagymadarabokat a turmixgép táljába. Zárja le a fedelet, és állítsa a programot KEVERÉS 5-ös sebességre 15 másodpercre. Indítsa el a programot.
Lépés 2 /6
Vegye le a fedelet, és gyűjtse össze a hagymát a középpontban egy spatula segítségével. Indítsa újra a KEVERÉS programot 5-ös sebességen 15 másodpercre.
Lépés 3 /6
Adja hozzá az olívaolajat, a vizet, a köményt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és a lecsepegtetett fekete bab háromnegyedét (a maradékot tartsa meg a díszítéshez). Zárja le a fedelet, és állítsa a programot KRÉMLEVES üzemmódra 25 percre. Indítsa el a programot.
Lépés 4 /6
Vegye le a fedelet, és adja hozzá a tejszínt. Zárja le a fedelet, és állítsa a programot KEVERÉS 5-ös sebességre 30 másodpercre. Indítsa el a programot.
Lépés 5 /6
Melegítse fel a serpenyőt közepes hőfokon, és adjon hozzá olívaolajat. Amikor az olaj forró, adja hozzá a lecsepegtetett csemegekukoricát, és pirítsa aranybarnára, körülbelül 10–12 perc alatt. Tegye félre. Melegítse fel a maradék fekete babot. Tegye félre.
Lépés 6 /6
Díszítse a levest a pirított kukoricával, fekete babbal és apróra vágott friss korianderrel. Meghintheti egy kis csilivel a tetején. Azonnal tálalja.






