Vörös áfonyás Charlotte
- Teljes idő 3 óra 50 perc
- 1 óra 30 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 Sodópor (250 ml)
300 g 35 %-os zsírtartalmú tejszín
350 g Kiolvasztott piros bogyós gyümölcsök
20 g Porcukor
1 kan. Citromlé
10 g Zselatin (5 db 2 g-os lap)
100 g Sodópor
1 db Piskóta (6 főre)
500 g Friss piros bogyós gyümölcsök
10 g Finomszemcséjű porcukor
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /10
Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskóra tésztára (6 személyre) és a sodóra (250 ml). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
Lépés 2 /10
A zselatint puhítsa fel egy tál hideg vízben. Öntse a gyümölcsöt, a cukrot és a gyümölcslevet egy lábasba. Forralja fel, majd 30 másodpercig főzze kis lángon. Kézzel facsarja ki a zselatint, és keverje össze a piros bogyós gyümölcsökkel. Öntse egy tálba, és adja hozzá a sodóport (100 g). Keverje össze egy spatulával, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.
Lépés 3 /10
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 4 /10
Töltsön meg egy 14 mm-es, sima hegyű kinyomóheggyel ellátott kinyomózacskót a piskóta tésztával.
Lépés 5 /10
Nyomjon ujjnyi vastagságú csíkokat egy 26 x 36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, a tepsi szélességében. Szórja meg cukorral.
Lépés 6 /10
Süsse 12 percig. Ezután azonnal vegye ki a kekszet a tepsiből, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni anélkül, hogy a sütőpapírt eltávolítaná.
Lépés 7 /10
Béleljen ki egy (26 cm átmérőjű és 6 cm magas) sütőformát sütőpapírral. Vegye ki a sütőpapírt a piskóta alól, majd vágjon 7 cm-es csíkokat hosszában a piskóta mindkét oldalán. Tegye a csíkokat a forma belsejére, majd használja a maradék szivacsot az alaphoz.
Lépés 8 /10
Öntse a tejszínt a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot. Ellenőrizze a krémet: nem szabad túl keménynek lennie.
Lépés 9 /10
forralja fel a málnalekvárt és az agar-agart egy lábasban, alacsony lángon 1 percig. Hagyja kihűlni, majd adja hozzá a rózsavizet. Öntse egy tepsire, és hagyja kihűlni.
Lépés 10 /10
Óvatosan vegye ki a Charlotte-ot a formából, és tegye egy tálra. Díszítse piros bogyós gyümölcsökkel és szórja meg porcukorral.
