Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Vörös áfonyás Charlotte

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 50 perc
  • Előkészítés
    1 óra 30 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    2 óra

Összetevők

8 személy

  • 1 Sodópor (250 ml)

  • 300 g 35 %-os zsírtartalmú tejszín

  • 350 g Kiolvasztott piros bogyós gyümölcsök

  • 20 g Porcukor

  • 1 kan. Citromlé

  • 10 g Zselatin (5 db 2 g-os lap)

  • 100 g Sodópor

  • 1 db Piskóta (6 főre)

  • 500 g Friss piros bogyós gyümölcsök

  • 10 g Finomszemcséjű porcukor

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /10

Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskóra tésztára (6 személyre) és a sodóra (250 ml). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.

  • 1 Sodópor (250 ml)
  • 1db Piskóta (6 főre)

Lépés 2 /10

A zselatint puhítsa fel egy tál hideg vízben. Öntse a gyümölcsöt, a cukrot és a gyümölcslevet egy lábasba. Forralja fel, majd 30 másodpercig főzze kis lángon. Kézzel facsarja ki a zselatint, és keverje össze a piros bogyós gyümölcsökkel. Öntse egy tálba, és adja hozzá a sodóport (100 g). Keverje össze egy spatulával, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni.

  • 350g Kiolvasztott piros bogyós gyümölcsök
  • 20g Porcukor
  • 1kan. Citromlé
  • 10g Zselatin (5 db 2 g-os lap)
  • 100g Sodópor

Lépés 3 /10

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

Lépés 4 /10

Töltsön meg egy 14 mm-es, sima hegyű kinyomóheggyel ellátott kinyomózacskót a piskóta tésztával.

Lépés 5 /10

Nyomjon ujjnyi vastagságú csíkokat egy 26 x 36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, a tepsi szélességében. Szórja meg cukorral.

Lépés 6 /10

Süsse 12 percig. Ezután azonnal vegye ki a kekszet a tepsiből, és hagyja szobahőmérsékleten kihűlni anélkül, hogy a sütőpapírt eltávolítaná.

Lépés 7 /10

Béleljen ki egy (26 cm átmérőjű és 6 cm magas) sütőformát sütőpapírral. Vegye ki a sütőpapírt a piskóta alól, majd vágjon 7 cm-es csíkokat hosszában a piskóta mindkét oldalán. Tegye a csíkokat a forma belsejére, majd használja a maradék szivacsot az alaphoz.

Lépés 8 /10

Öntse a tejszínt a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot. Ellenőrizze a krémet: nem szabad túl keménynek lennie.

  • 300g 35 %-os zsírtartalmú tejszín

Lépés 9 /10

forralja fel a málnalekvárt és az agar-agart egy lábasban, alacsony lángon 1 percig. Hagyja kihűlni, majd adja hozzá a rózsavizet. Öntse egy tepsire, és hagyja kihűlni.

Lépés 10 /10

Óvatosan vegye ki a Charlotte-ot a formából, és tegye egy tálra. Díszítse piros bogyós gyümölcsökkel és szórja meg porcukorral.

  • 500g Friss piros bogyós gyümölcsök
  • 10g Finomszemcséjű porcukor