Zöldséges falafel
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Cukkini
1 Padlizsán (vagy egy fél nagy)
1 Piros paprika
1 Vöröshagyma
1 szegf. Fokhagyma
6 cl Olívaolaj
Só, bors
1 kan. Kakukkfű
1 kan. Fűszerpaprika
200 g Konzerv csicseriborsó
50 g Csicseriborsóliszt vagy kukoricakeményítő (például Maizena)
400 g Friss paradicsomszósz
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /5
Öblítse le és kockázza fel a cukkinit, a padlizsánt és a piros paprikát. Hámozza meg és aprítsa finomra a vöröshagymát és a fokhagymát.
Lépés 2 /5
Melegítsen fel egy serpenyőt magas hőmérsékletre, és várjon, amíg a Thermo-Signal teljesen egyszínű pirosra vált, mielőtt hozzáadja az összetevőket. Párolja meg az összes apróra vágott zöldséget olívaolajban 10 percig, majd adjon hozzá sót, borsot, kakukkfüvet és fűszerpaprikát.
Lépés 3 /5
Keverje össze a zöldségeket a kissé összetört csicseriborsóval és a liszttel, majd formáljon kis golyókat, szükség esetén adjon hozzá egy csepp vizet vagy paradicsomszószt, ha a keverék túl száraz.
Lépés 4 /5
Helyezze előmelegített sütőbe 180 °C-on 20 percre, közvetlenül a serpenyőben.
Lépés 5 /5
Tálalja újramelegített friss paradicsomszósszal, köretként pedig rizzsel, tésztával vagy hússal/halakkal.