Vegán és egészséges francia pirítós
- Teljes idő 34 perc
- 2 perc
Előkészítés - 32 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
10 g Rizsliszt
25 cl Növényi alapú tej
1 kan. Vanília kivonat
1 kan. Őrölt fahéj
1 kan. Agávészirup
12 szel. Kovászos kenyér
6 cl Kókuszolaj
Ízesített vagy natúr szójajoghurt
Agávészirup vagy lekvár
Tetszés szerinti gyümölcs
Tartozékok
Palacsinta serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /6
Ügyeljen arra, hogy távolítsa el az Ingenio fogantyút, amikor tepsin és/vagy sütőben használja.
Lépés 2 /6
Keverje össze a rizslisztet, növényi alapú tejet, vaníliakivonatot, fahéjat és agávé szirupot egy nagy keverőtálban. Hagyja állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Lépés 3 /6
Mártsa a kovászos kenyérszeleteket egyenként a tej/liszt keverékbe. A kenyérnek teljesen át kell áznia.
Lépés 4 /6
Melegítse fel a palacsintasütőt közepes hőmérsékleten, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Olvasszon fel egy negyed adag kókuszolajat. Helyezzen 3 közepes méretű kenyérszeletet a serpenyőbe. Pirítsa meg mindkét oldalát 2 percig.
Lépés 5 /6
Ismételje meg ezt a folyamatot az összes kenyérszelet esetében, minden adag előtt olvasztva egy negyed adag kókuszolajat.
Lépés 6 /6
Tálaláskor kenjen egy kevés joghurtot és lekvárt az egyik szeletre. Helyezzen rá egy második szeletet. Ezt az új szeletet is kenje meg joghurttal és lekvárral. Fejezze be egy harmadik szelettel, és díszítse friss gyümölccsel.