Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Vaníliás és málnás mille feuille

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 5 óra 15 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    15 perc
  • Hűtés
    4 óra

Összetevők

6 személy

  • 1 Leveles tészta

  • 30 g Porcukor

  • 250 g Málna

  • 5 g Lapzselatin

  • 30 g Cukor

  • 25 cl Tej

  • 1 Vaníliarúd

  • 4 Tojássárgája

  • 25 g Kukoricakeményítő

  • 30 g Cukor

  • 25 g Vaj

  • 22 cl Főzőtejszín

  • 10 g Porcukor

  • 10 g Porcukor

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /21

Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra

  • 1 Leveles tészta

Lépés 2 /21

Áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.

  • 5g Lapzselatin

Lépés 3 /21

A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral és a vaníliamagokkal egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.

  • 30g Cukor
  • 25cl Tej
  • 1 Vaníliarúd

Lépés 4 /21

Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 4 Tojássárgája
  • 25g Kukoricakeményítő
  • 30g Cukor
  • Flex habverő

Lépés 5 /21

Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse a forró tejet a keverékhez, miközben a gépet járni hagyja.

  • Flex habverő

Lépés 6 /21

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.

Lépés 7 /21

Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.

  • 5g Lapzselatin

Lépés 8 /21

Adja hozzá a vajat, és keverje újra, amíg teljesen el nem olvad.

  • 25g Vaj

Lépés 9 /21

Öntse a tésztakrémet egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és tegye hűtőbe 2 órára.

Lépés 10 /21

A tejszínhab elkészítéséhez tegye a tejszínt és a porcukrot a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot. Tárolja a hűtőszekrényben.

  • 22cl Főzőtejszín
  • 10g Porcukor
  • Flex habverő

Lépés 11 /21

Tegye vissza a tálat a kihűlt tésztakrémmel a gépre. Nyomja le a „Start” gombot.

  • Flex habverő

Lépés 12 /21

A diplomata krém elkészítéséhez a tejszínhab negyedét adja a tésztakrémhez, és egy spatulával óvatosan keverje össze. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kicsit több tejszínhabot adva hozzá. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.

Lépés 13 /21

Melegítse elő a sütőt 200 fokra.

Lépés 14 /21

A leveles tésztát sodrófával nyújtsa ki, hogy meglehetősen vékony tésztát kapjon.

Lépés 15 /21

Süsse két sütőpapírral borított tepsi között kb. 15 percig.

Lépés 16 /21

Hagyja kihűlni egy rácson.

Lépés 17 /21

A leveles tésztát vágja szabályos téglalapokra. Szórja meg őket porcukorral, és 2-3 percre tegye be öket a sütőbe, hogy karamellizálódjanak.

  • 30g Porcukor

Lépés 18 /21

Hagyja kihűlni egy rácson.

Lépés 19 /21

Tegye a diplomata krémet egy 14 mm átmérőjű, sima fúvókával ellátott cukrász zacskóba.

Lépés 20 /21

Váltakozva adagolja a krémet és a málnát a leveles tészta első rétegére. Ismételje meg ezt a lépést másodszor is, és fedje be az utolsó téglalap alakú leveles tésztával.

  • 250g Málna

Lépés 21 /21

Szórja meg a mille feuilles-t porcukorral, és tegyen rá néhány félbevágott málnát. Azonnal tálalja.

  • 250g Málna
  • 10g Porcukor