Vaníliás és málnás mille feuille
- Teljes idő 5 óra 15 perc
- 1 óra
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 4 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Leveles tészta
30 g Porcukor
250 g Málna
5 g Lapzselatin
30 g Cukor
25 cl Tej
1 Vaníliarúd
4 Tojássárgája
25 g Kukoricakeményítő
30 g Cukor
25 g Vaj
22 cl Főzőtejszín
10 g Porcukor
10 g Porcukor
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /21
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra
Lépés 2 /21
Áztassa be a zselatint egy nagy tál hideg vízbe.
Lépés 3 /21
A tésztakrém elkészítéséhez forralja fel a tejet a cukorral és a vaníliamagokkal egy lábasban, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.
Lépés 4 /21
Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 5 /21
Nyomja le a „Start” gombot, majd apránként öntse a forró tejet a keverékhez, miközben a gépet járni hagyja.
Lépés 6 /21
Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie.
Lépés 7 /21
Vegye le a tűzről, majd adja hozzá a lecsepegtetett zselatint, és keverje össze.
Lépés 8 /21
Adja hozzá a vajat, és keverje újra, amíg teljesen el nem olvad.
Lépés 9 /21
Öntse a tésztakrémet egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és tegye hűtőbe 2 órára.
Lépés 10 /21
A tejszínhab elkészítéséhez tegye a tejszínt és a porcukrot a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot. Tárolja a hűtőszekrényben.
Lépés 11 /21
Tegye vissza a tálat a kihűlt tésztakrémmel a gépre. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 12 /21
A diplomata krém elkészítéséhez a tejszínhab negyedét adja a tésztakrémhez, és egy spatulával óvatosan keverje össze. Folytassa a keverést, minden alkalommal egy kicsit több tejszínhabot adva hozzá. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.
Lépés 13 /21
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Lépés 14 /21
A leveles tésztát sodrófával nyújtsa ki, hogy meglehetősen vékony tésztát kapjon.
Lépés 15 /21
Süsse két sütőpapírral borított tepsi között kb. 15 percig.
Lépés 16 /21
Hagyja kihűlni egy rácson.
Lépés 17 /21
A leveles tésztát vágja szabályos téglalapokra. Szórja meg őket porcukorral, és 2-3 percre tegye be öket a sütőbe, hogy karamellizálódjanak.
Lépés 18 /21
Hagyja kihűlni egy rácson.
Lépés 19 /21
Tegye a diplomata krémet egy 14 mm átmérőjű, sima fúvókával ellátott cukrász zacskóba.
Lépés 20 /21
Váltakozva adagolja a krémet és a málnát a leveles tészta első rétegére. Ismételje meg ezt a lépést másodszor is, és fedje be az utolsó téglalap alakú leveles tésztával.
Lépés 21 /21
Szórja meg a mille feuilles-t porcukorral, és tegyen rá néhány félbevágott málnát. Azonnal tálalja.
