Teljes kiőrlésű kenyértészta
- Teljes idő 3 óra 20 perc
- 40 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 2 óra 15 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
40 cl Víz
26 g Friss pékélesztő
675 g Teljes kiőrlésű liszt
2 kan. Só
Tartozékok
Tésztakampó
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy külön tálban 10 perc alatt oldja fel az élesztőt vízben.
Lépés 2 /8
Tegye a lisztet és a sót a gép táljába.
Lépés 3 /8
Nyomja meg a „Start” gombot, és fokozatosan adagolja a víz és élesztő keveréket, miközben a program fut.
Lépés 4 /8
Azonnal takarja le a tésztát egy ruhával, és hagyja 45 percig meleg helyen pihenni.
Lépés 5 /8
Helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Lapítsa kézzel négyzet alakúra. Hajtsa a sarkokat középre, és ismét lapítsa ki. Ismételje meg ezt a lépést. Formázzon belőle egy hosszú cipót, és helyezze egy tepsibe. A tészta felületét enyhén nedvesítse meg, és nedves ruhával takarja le. Hagyja 90 percig meleg helyen pihenni.
Lépés 6 /8
Melegítse elő a sütőt 240 fokra.
Lépés 7 /8
Nedvesítse be újra a kenyér felületét egy ecsettel. Készítsen bevágásokat késsel. Süsse a kenyeret 25 percig 240 fokon.
Lépés 8 /8
Fogyasztás előtt hagyja kihűlni egy rácson.
