Szilvatorta díszítőcukorkával
- Teljes idő 1 óra
- 15 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
200 g Vaj
200 g Cukor
8 g Vanilíás cukor
4 Tojássárgája
400 g Búzaliszt
650 g Szilva
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy külön tálban keverje össze az olvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral egy kanál segítségével.
Lépés 2 /7
Tegye a gép táljába a tojássárgáját és a lisztet, majd nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 3 /7
A gép táljában található tojásos-lisztes keverékhez adja hozzá a vaj-cukor keveréket, és nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 4 /7
Az omlós tészta 3/4 részét tegye egy kizsírozott formába, és egy kanállal nyomkodja össze, hogy tésztalapot kapjon.
Lépés 5 /7
A kimagozott és félbevágott szilvákat terítse egymás mellé a tésztalapra. Nem szabad, hogy átfedjék egymást.
Lépés 6 /7
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, és a maradék morzsás tésztát terítse a szilvára.
Lépés 7 /7
Süsse a tortát kb. 45 percig 180 fokon. Ha szükséges, fedje le alufóliával időben, mielőtt a morzsa túlságosan megbarnulna.
