Édesburgonya gnocchi zsályás vajjal
- Teljes idő 50 perc
- 30 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g Édesburgonya
1 Tojás
220 g Liszt
20 g Reszelt parmezánsajt
0.5 kan. Szerecsendió
Só, bors
100 g Vaj
2 cl Víz
5 levél Zsályalevél
Só, bors
Néhány parmezánforgács
Tartozékok
Sütőedény
Előkészítés
Lépés 1 /10
Hámozza meg az édesburgonyát, és vágja 2 cm-es kockákra. Tegye őket a főzőedénybe, majd öntse fel vízzel.
Lépés 2 /10
Forralja fel, és fedő alatt főzze 15 percig.
Lépés 3 /10
Amikor az édesburgonya megfőtt, szűrje le, és mérj ki 300 g pépet. Tegye egy edénybe.
Lépés 4 /10
Villával törje össze a pépet, majd adja hozzá a tojást, lisztet, reszelt parmezánt és szerecsendiót. Ízlés szerint sózza, borsozza, és keverje össze, hogy puha tésztát kapj.
Lépés 5 /10
Töltse meg a főzőedényt vízzel, és forralja fel.
Lépés 6 /10
Formázza a tésztát rudakká liszt segítségével, hogy ne ragadjon. Vágja a rudakat kis gnocchikra.
Lépés 7 /10
Főzze a gnocchikat forró vízben 3 percig. Miután megfőttek, szűrje le és hűtse ki.
Lépés 8 /10
Mossa el a főzőedényt, majd közepes lángon melegítse fel a vajat és a vizet. Adja hozzá a zsályaleveleket, majd a főtt gnocchit. Forgassa át, hogy átmelegedjenek. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 9 /10
Amikor a víz és a vaj keveréke bevonja a gnocchikat, szedje őket tálba, és fejezze be parmezánforgácsokkal.
Lépés 10 /10
Azonnal tálalja.