Spanakopita (spenótos tekercsek)
- Teljes idő 35 perc
- 25 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
3 kan. Olívaolaj
150 g Hagyma
500 g Friss spenót
200 g Feta sajt
5 kan. Kapor
5 kan. Petrezselyem
1 Tojás
8 Filo tészta
30 g Olvasztott vaj
2 kan. Szezámmag
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /9
Mossa meg a spenótot, távolítsa el a sérült szárakat és leveleket. Mossa ki alaposan többször ecetes vízben, és szárítsa ki.
Lépés 2 /9
Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsa meg az apróra vágott hagymát körülbelül 3 percig, amíg üveges lesz, de ne hagyja megbarnulni.
Lépés 3 /9
Adja hozzá a spenótot, és kis lángon párolja addig, amíg a spenót meg nem puhul, és vizet nem enged.
Lépés 4 /9
Csöpögtesse le a spenótot, és szűrje le a felesleges folyadékot, majd hagyja kihűlni.
Lépés 5 /9
Egy tálban morzsolja szét a feta sajtot, majd adja hozzá a spenótot és az apróra vágott fűszernövényeket. Keverje jól össze, majd adja hozzá a tojást. Ízlés szerint sózza és borsozza. Ossza a keveréket 4 egyenlő adagra.
Lépés 6 /9
Egy tiszta munkafelületen tekerjen ki egy lap filo tésztát, és kenje meg az egészet olvasztott vajjal. Tegyen rá egy második lapot, és kenje meg újra.
Lépés 7 /9
Tegye a töltelék egy részét a lap közepére, az Önhöz legközelebb eső oldalra. Hajtsa a két sarkot az oldalán a közepére, a töltelék fölé, majd óvatosan tekerje az egészet hengerré. Kenje meg a tekercset olvasztott vajjal, és szórja meg szezámmaggal. Ugyanígy készítse el a maradék 3 tekercset.
Lépés 8 /9
Melegítsen fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Adja hozzá az olívaolajat, és pirítsa a spenótos tekercseket 7 percig. Minden oldalát süsse meg.
Lépés 9 /9
Amikor megsült, tegye át a tekercseket egy tányérra, és fogyassza forrón.


