Souvlaki
- Teljes idő 2 óra 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 kan. Olívaolaj
1 Citromlé
2 Fokhagyma
1 kan. Szárított oregánó
800 g Csirke
4 Görög piták
120 g Tzatziki (joghurtos uborkamártás)
2 Paradicsom
1 Vöröshagyma
100 g Főtt chips
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy nagy tálban keverjen össze 2 evőkanál olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze. Adja a felkockázott húst a páchoz, és forgassa össze, hogy jól bevonja. Fedje le, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át, ideális esetben egy éjszakán át.
Lépés 2 /5
A bepácolt húsdarabokat fűzze fel a beáztatott fanyársakra.
Lépés 3 /5
Melegítsen fel egy 28 cm átmérőjű serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Adja hozzá az olajat, és süsse a nyársakat 10 percig, rendszeresen megforgatva. A főzési idő a hús vastagságától és az Ön ízlésétől függően változhat.
Lépés 4 /5
Melegítse át a pitákat egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajjal.
Lépés 5 /5
Tálalja a souvlakit meleg pitában, tzatzikivel, paradicsommal és lilahagymával díszítve. Adjon néhány chipset a kenyérhez. Görög salátával, tzatzikivel és chipsekkel is tálalhatja így még teljesebb ételt kaphat.