Lazac paradicsom csatnival
- Teljes idő 1 óra
- 15 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
700 g Húsos paradicsom
1 Alma
2 Édes vöröshagyma
2 szegf. Fokhagyma
1 db Gyömbér
1 kan. Paradicsompüré
2 kan. Méz
50 g Nádcukor
1 Szárított csilipaprika
1 kan. Mustármag
1 kan. Koriandermag
2 szegf. Kardamom
0.5 kan. Négyfűszer-keverék
10 cl Borecet
Só, bors
4 Lazac steak (bőrrel vagy anélkül)
2 filé Zöldségolaj
Tartozékok
Fazék/lábas Mély serpenyő + fedő
Előkészítés
Lépés 1 /9
Távolítsa el a paradicsom szárát, és vágja keresztben mindkét végén. Tegyen jéghideg vizet egy salátástálba. Töltse meg a magas fazék 2/3-át vízzel. Forralja fel.
Lépés 2 /9
10 másodpercre helyezze a paraicsomokat a forró vízbe, majd vegye ki. Azonnal helyezze őket a jéghideg vízbe. Kapcsolja le a hőt. Öntse ki a vizet, és szárítsa meg a magas fazekat.
Lépés 3 /9
Hámozza meg a paradicsomokat. Távolítsa el a magokat, és törje össze a húsukat. Mossa meg, hámozza meg és kockázza fel az almát. Hámozza meg és szeletelje fel vékonyra a vöröshagymát és a fokhagymát. Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért.
Lépés 4 /9
Hevítse fel a magas fazekat. Öntse bele az olaj felét. Adja hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és 5 cl vizet. Főzze, amíg a vöröshagyma megpuhul.
Lépés 5 /9
Adja hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, almát, mézet, nádcukrot, szárított csilit, fűszereket (mustármag, koriandermag, tört kardamom, négyfűszer-keverék) és borecetet. Ízlés szerint ízesítse sóval és borssal. Forralja fel, majd párolja 30 percig, időnként felügyelve és megkeverve.
Lépés 6 /9
Ha a csatni még folyékony és nem állt össze, főzze tovább néhány percig, emeld kicsit a hőt, hogy elpárologjon a felesleges lé, folyamatos keverés mellett.
Lépés 7 /9
Miután elkészült, távolítsa el a csilipaprikát. Öntse a csatnit egy lekváros üvegbe, és tegye a hűtőbe.
Lépés 8 /9
Hevítse fel a serpenyőt, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen piros nem lesz. Ízesítse a vastag lazacszeleteket sóval. Locsolja meg őket olajjal, és pirítsa meg mindkét oldalukat. Fűszerezze őket borssal.
Lépés 9 /9
Tegye rá a fedőt, és főzze a kívánt készültségi szint eléréséig. Tálalja a vastag lazacszeleteket a csatnival.