Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Lazac paradicsom csatnival

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    45 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 700 g Húsos paradicsom

  • 1 Alma

  • 2 Édes vöröshagyma

  • 2 szegf. Fokhagyma

  • 1 db Gyömbér

  • 1 kan. Paradicsompüré

  • 2 kan. Méz

  • 50 g Nádcukor

  • 1 Szárított csilipaprika

  • 1 kan. Mustármag

  • 1 kan. Koriandermag

  • 2 szegf. Kardamom

  • 0.5 kan. Négyfűszer-keverék

  • 10 cl Borecet

  • Só, bors

  • 4 Lazac steak (bőrrel vagy anélkül)

  • 2 filé Zöldségolaj

Tartozékok

  • Fazék/lábas
    Fazék/lábas
  • Mély serpenyő + fedő
    Mély serpenyő + fedő

Előkészítés

Lépés 1 /9

Távolítsa el a paradicsom szárát, és vágja keresztben mindkét végén. Tegyen jéghideg vizet egy salátástálba. Töltse meg a magas fazék 2/3-át vízzel. Forralja fel.

  • 700g Húsos paradicsom

Lépés 2 /9

10 másodpercre helyezze a paraicsomokat a forró vízbe, majd vegye ki. Azonnal helyezze őket a jéghideg vízbe. Kapcsolja le a hőt. Öntse ki a vizet, és szárítsa meg a magas fazekat.

Lépés 3 /9

Hámozza meg a paradicsomokat. Távolítsa el a magokat, és törje össze a húsukat. Mossa meg, hámozza meg és kockázza fel az almát. Hámozza meg és szeletelje fel vékonyra a vöröshagymát és a fokhagymát. Hámozza meg és aprítsa fel a gyömbért.

  • 1 Alma
  • 2 Édes vöröshagyma
  • 2szegf. Fokhagyma
  • 1db Gyömbér

Lépés 4 /9

Hevítse fel a magas fazekat. Öntse bele az olaj felét. Adja hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és 5 cl vizet. Főzze, amíg a vöröshagyma megpuhul.

  • 2 Édes vöröshagyma
  • 2szegf. Fokhagyma
  • 1db Gyömbér
  • 2filé Zöldségolaj

Lépés 5 /9

Adja hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, almát, mézet, nádcukrot, szárított csilit, fűszereket (mustármag, koriandermag, tört kardamom, négyfűszer-keverék) és borecetet. Ízlés szerint ízesítse sóval és borssal. Forralja fel, majd párolja 30 percig, időnként felügyelve és megkeverve.

  • 1kan. Paradicsompüré
  • 2kan. Méz
  • 50g Nádcukor
  • 1 Szárított csilipaprika
  • 1kan. Mustármag
  • 1kan. Koriandermag
  • 2szegf. Kardamom
  • 0.5kan. Négyfűszer-keverék
  • 10cl Borecet
  • Só, bors

Lépés 6 /9

Ha a csatni még folyékony és nem állt össze, főzze tovább néhány percig, emeld kicsit a hőt, hogy elpárologjon a felesleges lé, folyamatos keverés mellett.

Lépés 7 /9

Miután elkészült, távolítsa el a csilipaprikát. Öntse a csatnit egy lekváros üvegbe, és tegye a hűtőbe.

Lépés 8 /9

Hevítse fel a serpenyőt, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen piros nem lesz. Ízesítse a vastag lazacszeleteket sóval. Locsolja meg őket olajjal, és pirítsa meg mindkét oldalukat. Fűszerezze őket borssal.

  • Só, bors
  • 4 Lazac steak (bőrrel vagy anélkül)
  • 2filé Zöldségolaj

Lépés 9 /9

Tegye rá a fedőt, és főzze a kívánt készültségi szint eléréséig. Tálalja a vastag lazacszeleteket a csatnival.

  • 4 Lazac steak (bőrrel vagy anélkül)

Hasonló receptek

Tefal
Tefal
27 perc

Lazacos Tikka Masala

Értékelés 5 csillag (átlag)

1 Vélemények

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Lazacos Tikka Masala