Sáfrányos és rozmaringos pisztráng
- Teljes idő 1 óra
- 30 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 hagy. Édeskömény
2 szár. Friss rozmaring
2 filé Olaj
2 db Sózatlan vaj
1 kan. Cukor
Só, bors
4 filé Pisztráng kb. 150 g
20 cl Halalaplé
10 cl Habtejszín
1 adag Sáfrány
Tartozékok
Fazék/lábas Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg és vékonyan szeletelje fel az édeskömény hagymákat. Vágja a rozmaring szárakat 3 részre.
Lépés 2 /6
Melegítsen fel egy pörköltfazekat. Öntse bele az olaj felét. Adja hozzá a vajat, cukrot, édesköményt és 1 rozmaring gallyat.
Lépés 3 /6
Főzze, amíg az édeskömény megpuhul. Ízesítse sóval és borssal. Kapcsolja lejjebb a hőt, fedje le, és tegye félre.
Lépés 4 /6
Melegítsen fel egy serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Öntse bele a maradék olajat és rozmaringot.
Lépés 5 /6
Helyezze a pisztrángfiléket (ha van bőrük, a bőrös felükkel lefelé) a serpenyőbe, süsse át őket, és a sütési idő felénél fordítsa meg. Finoman helyezze a filéket az édeskömény tetejére, hogy melegen tartsa őket.
Lépés 6 /6
Öntse fel halalaplével, tejszínnel és sáfrányos lével. Ízesítse sóval és borssal. Forralja fel, és főzze 3 percig. Távolítsa el a rozmaringot, és tálalja.