Paradicsomszósz húsgombóccal
- Teljes idő 30 perc
- 5 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
1 db Hagyma
250 g Darált sertés- és marhahús
50 g Paradicsompüré
200 g Tört paradicsom
1 kanálnyi Szárított kakukkfű
Só
Őrölt bors
Olaj
Szerecsendió
1 kanálnyi Fahéj
400 ml Víz
1 db Babérlevél
5 db Szegfűbors
Kristálycukor
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Sózzuk és borsozzuk a húst, és formázzunk belőle pingponglabda méretű golyókat.
Lépés 3 /9
Aprítsuk fel finomra a hagymát és pirítsuk meg egy kevés olajon.
Lépés 4 /9
Tegyük a húsgolyókat a fazékba, és pirítsuk meg (kb. 5 percig) minden oldalát.
Lépés 5 /9
Vegyük ki a húsgolyókat, és pirítsuk meg a fűszereket is (babérlevél, szegfűbors).
Lépés 6 /9
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a zúzott paradicsomot, a vizet, és főzzük kb. 5 percig.
Lépés 7 /9
Tegyük bele a húsgolyókat, ízesítsük fahéjjal, sóval, borssal, szerecsendióval, cukorral, és főzzük meg.
Lépés 8 /9
Vegyük ki a babérlevelet, a szegfűborsot és a húsgolyókat. Ezután keverjük össze a szószt. Tegyük vissza a húsgolyókat, ízesítsük kakukkfűvel, és főzzük kb. 5 percig.
Lépés 9 /9
Tálaljuk tésztával.
