Pulled pork pézsmatökkockákkal
- Teljes idő 1 óra 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 1 óra 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A pulled porkhoz:
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
1 kan. Chilipor
2 kan. Hagymapor
60 g Barna cukor
Só, bors
800 g Sertésszűzpecsenye
1 kan. Olívaolaj
20 cl Barbecue-szósz
10 cl Ketchup
12 cl Almaecet
12 cl Csirkealaplé
1 kan. Worchester-szósz
A pézsmatökhöz:
600 g Pézsmatök
1 kan. Őrölt fahéj
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
1 kan. Méz
Előkészítés
Lépés 1 /7
Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát. Egy kis tálban keverje össze a fűszerpaprikát, a chiliport, a hagymaport és a barna cukrot. Öntse le a sertéshúst olívaolajjal, majd szórja rá a fűszerkeveréket. Ízesítse sóval és borssal. Egy nagy tálban keverje össze a BBQ-szószt, a ketchupot, az almaborecetet, az alaplevet és a Worcester-szószt. Helyezze a sertéshúst egy olyan edénybe, amely belefér az 1-es kosárba és öntse rá a szószt.
Lépés 2 /7
Mossa meg, hámozza meg és vágja 1,5 cm-es kockákra a pézsmatököt. Egy nagy tálban keverje össze a felkockázott tököt a fahéjjal, a fűszerpaprikával és a mézzel.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 90 percre. Tegyen 1 szűzpecsenyét az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200°C-on 30 percre. Tegye a pézsmatökkockákat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a szűzpecsenyéket. Amikor a pézsmatök sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat, hogy a tartalma jól összekeveredjen.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy mennyire sült át a hús, ami a méretétől is függhet. Szükség esetén süsse további 5 percig.
Lépés 7 /7
2 villa segítségével tépkedje darabokra a húst. Azonnal tálalja a felkockázott pézsmatökkel.
