Provence-i töltött paradicsom
- Teljes idő 2 óra 15 perc
- 1 óra 30 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 db paradicsom
4 g só
4 g bors
120 g morzsa
120 g tej
2 csip. chili
70 g csont nélküli mellhhús
280 g vasalt steak
210 g sertés szűzpecsenye
2 db hagyma
4 db fokhagymagerezdek
10 g friss petrezselyem
10 g Provence-i fűszer
4 g só
4 g bors
4 db paradicsom
4 g Provence-i fűszer
40 g olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /11
Mossa meg a paradicsomot, vágja le a tetejüket, és vájja ki őket anélkül, hogy kilyukasztaná őket. Tegyük félre a gyümölcshúst és a levet. A kivájt paradicsomokat enyhén sózza és borsozza. Tegye őket egy nagy tűzálló tálba. Tegye félre.
Lépés 2 /11
A kenyeret vágja apró darabokra, és áztassa be egy tálba a tejjel és a chilivel.
Lépés 3 /11
A mellet vágja apró darabokra és tegye félre.
Lépés 4 /11
Vágja a húst csíkokra, hogy beférjen a húsdaráló adagolócsövébe. Távolítsa el az inakat és a rostos részeket. Helyezze a húsdarálót a közepes pengével a gépre. Nyomja le a „Start” gombot. Tegye a húst a hűtőbe.
Lépés 5 /11
Pirítsa meg az apróra vágott hagymát és a kockára vágott szalonnát egy serpenyőben. Adja hozzá a feldarabolt húst. Közepes lángon, gyakran kevergetve süsse 10 percig.Ha megsült, adja hozzá az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a Provence-i fűszereket.
Lépés 6 /11
Ízesítse. Hagyja kihűlni.
Lépés 7 /11
Csatlakoztassa a coulis extrahálót a géphez, és nyomja át rajta a félretett paradicsomhúst és az apróra vágott paradicsomot.
Lépés 8 /11
Öntse a paradicsompasztát a serpenyőbe. Fűszerezze, és adjuk hozzá a Provence-i fűszereket. Hagyjuk a szószt alacsony lángon 10 percig főni.
Lépés 9 /11
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Lépés 10 /11
Osszuk el a tölteléket a paradicsomok között. Fedjük le a paradicsomokat a kalapjukkal. Csepegtessen meg minden paradicsomot egy csipetnyi olívaolajjal. Sóval fűszerezze. Süssük 25-30 percig. A sütési idő a sütőtől függően változhat.
Lépés 11 /11
Tálalja a paradicsomot a pasztával. Tálalhatja friss tagliatellával vagy rizzsel.
