Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Portugál fánk (Malassadas)

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 26 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    6 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 1 tasak Sütőélesztő (6 g)

  • 2 kan. Meleg víz

  • 2 Tojás

  • 8 cl Tej

  • 8 cl Cukorozatlan sűrített tej

  • 75 g Porcukor

  • 30 g Olvasztott sótlan vaj

  • 1 csip.

  • 250 g Liszt

  • 30 g Cukor a bevonathoz

Előkészítés

Lépés 1 /8

A vizet mikrohullámú sütőben melegítsük 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és nem fog felfutni. Az élesztőt vízben rehidratáljuk, és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 5 percig. Az élesztőt fel kell oldani.

  • 1tasak Sütőélesztő (6 g)
  • 2kan. Meleg víz
  • 75g Porcukor

Lépés 2 /8

Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet, a sűrített tejet, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a sót. Jól keverjük át.

  • 2 Tojás
  • 8cl Tej
  • 8cl Cukorozatlan sűrített tej
  • 75g Porcukor
  • 30g Olvasztott sótlan vaj
  • 1csip. Só

Lépés 3 /8

Adjuk hozzá az élesztős keveréket a tojásos-tejes keverékhez. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk.

  • 1tasak Sütőélesztő (6 g)
  • 2kan. Meleg víz
  • 2 Tojás
  • 8cl Tej
  • 8cl Cukorozatlan sűrített tej
  • 75g Porcukor
  • 30g Olvasztott sótlan vaj
  • 1csip. Só
  • 250g Liszt

Lépés 4 /8

Gyúrjuk a tésztát simára és rugalmasra. Hagyjuk a tésztát a fedett edényben, meleg helyen pihenni, amíg megduplázódik a térfogata.

Lépés 5 /8

Egy cukrász zacskó segítségével formázzunk kis golyókat a készülék sütőpapírral kibélelt alátétjére. Tegyük egymástól nagyobb távolságra őket.

Lépés 6 /8

Indítsuk el a sütési folyamatot.

Lépés 7 /8

Ha szeretnénk, készíthetünk több adagot is.

Lépés 8 /8

A portugál fánkokat aranybarnára sütjük. Vigyázzunk rájuk, nehogy megégjenek. Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk forrón!

  • 30g Cukor a bevonathoz