Portugál fánk (Malassadas)
- Teljes idő 1 óra 26 perc
- 20 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (21)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
1 tasak Sütőélesztő (6 g)
2 kan. Meleg víz
2 Tojás
8 cl Tej
8 cl Cukorozatlan sűrített tej
75 g Porcukor
30 g Olvasztott sótlan vaj
1 csip. Só
250 g Liszt
30 g Cukor a bevonathoz
Előkészítés
Lépés 1 /8
A vizet mikrohullámú sütőben melegítsük 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és nem fog felfutni. Az élesztőt vízben rehidratáljuk, és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 5 percig. Az élesztőt fel kell oldani.
Lépés 2 /8
Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet, a sűrített tejet, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a sót. Jól keverjük át.
Lépés 3 /8
Adjuk hozzá az élesztős keveréket a tojásos-tejes keverékhez. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk.
Lépés 4 /8
Gyúrjuk a tésztát simára és rugalmasra. Hagyjuk a tésztát a fedett edényben, meleg helyen pihenni, amíg megduplázódik a térfogata.
Lépés 5 /8
Egy cukrász zacskó segítségével formázzunk kis golyókat a készülék sütőpapírral kibélelt alátétjére. Tegyük egymástól nagyobb távolságra őket.
Lépés 6 /8
Indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 7 /8
Ha szeretnénk, készíthetünk több adagot is.
Lépés 8 /8
A portugál fánkokat aranybarnára sütjük. Vigyázzunk rájuk, nehogy megégjenek. Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk forrón!


