Töltött cukkini
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 db Cukkini
700 g Darált hús
2 db Sárga paprika
2 db Piros paprika
2 db Hagyma
2 szegf. Fokhagyma
4 marék Reszelt sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágjuk fel hosszában a cukkinit, és mindegyik felét vágjuk keresztbe anélkül, hogy a héját felsértenénk. Locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük meg.
Lépés 2 /5
Amíg a cukkini sül, aprítsuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Vágjuk a paprikát apró kockákra.
Lépés 3 /5
Miután megsült a cukkini, szedjük ki a belsejét, és hagyjuk meg a külsejét a tölteléknek.
Lépés 4 /5
Tegyünk olívaolajat egy serpenyőbe, és hagyjuk, hogy a hagymát bevonja. Adjuk hozzá a fokhagymát, ezután pedig a darált húst, és pirítsuk meg. Végül adjuk hozzá a paprikát és a cukkinit. Sózzuk és borsozzuk meg az egészet. Süssük az egész keveréket, amíg az összes hozzávaló megpuhul. Adjuk hozzá a sajt felét a meleg keverékhez, és keverjük össze.
Lépés 5 /5
Töltsük meg a cukkinit a kész keverékkel, tegyük a forrólevegős sütő kosarába, és szórjuk meg sajttal, majd süssük meg.
