Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Perecek

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 5 perc
  • Előkészítés
    45 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    2 óra

Összetevők

12 Darab

  • 42 g Élesztő

  • 5 cl Tej

  • 25 cl Tej

  • 5 g Cukor

  • 5 g

  • 500 g Liszt

  • 40 g Vaj

  • 1 l Víz

  • 3 kan. Szódabikarbóna

  • 10 g Durva só

  • 10 g Liszt a munkafelülethez

  • 10 g Zsír a tepsihez

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő
  • Tésztakampó
    Tésztakampó

Előkészítés

Lépés 1 /10

A gép táljába morzsolja bele az élesztőt a tejjel és a cukorral, majd nyomja le a „Start” gombot.

  • 42g Élesztő
  • 5cl Tej
  • 5g Cukor
  • Flex habverő

Lépés 2 /10

Ezután hagyja pihenni 15 percig szobahőmérsékleten.

Lépés 3 /10

A gép táljában lévő élesztős keverékhez adja hozzá a sót, a lisztet, a tejet és a vajat, majd nyomja le a „Start” gombot.

  • 25cl Tej
  • 5g Só
  • 500g Liszt
  • 40g Vaj
  • Tésztakampó

Lépés 4 /10

Hagyja a tésztát ismét kelni kb. 30 percig meleg helyen. A tésztának meg kell duplázódnia.

Lépés 5 /10

Lisztezett munkafelületen kézzel alaposan gyúrja át, és formázzon belőle tekercset.

  • 10g Liszt a munkafelülethez

Lépés 6 /10

Ossza el a tésztát és tekerje tizenkettő egyenlő részre. Mindegyik részt tekerje kb. 40 cm hosszú kolbásszá, amelynek a közepén van egy megvastagodás. Formázzon belőle perecet, és hagyja még 15 percig kelni.

  • 10g Liszt a munkafelülethez

Lépés 7 /10

Tegye a hűtőszekrénybe, és 1 órán át fedetlenül hagyja kelni. A „hűtőszekrényben töltött óra” vége előtt egy lábasban forralja fel a vizet, és oldja fel benne a szódabikarbónát.

  • 1l Víz
  • 3kan. Szódabikarbóna

Lépés 8 /10

A pereceket egyenként 30 másodpercre a tegye forrásban lévő szódabikarbónás vízbe, szűrőkanállal vegye ki, csepegtesse le, tegye a kizsírozott tepsire, és ízlés szerint durva sóval szórja meg.

  • 10g Durva só
  • 10g Zsír a tepsihez

Lépés 9 /10

Tegye a tepsit a hideg sütőbe.

Lépés 10 /10

Süsse a pereceket 220 fokon kb. 18-20 percig. Amikor a perecek aranybarnára sülnek, készen vannak.