Perecek
- Teljes idő 3 óra 5 perc
- 45 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Összetevők
12 Darab
42 g Élesztő
5 cl Tej
25 cl Tej
5 g Cukor
5 g Só
500 g Liszt
40 g Vaj
1 l Víz
3 kan. Szódabikarbóna
10 g Durva só
10 g Liszt a munkafelülethez
10 g Zsír a tepsihez
Tartozékok
Flex habverő Tésztakampó
Előkészítés
Lépés 1 /10
A gép táljába morzsolja bele az élesztőt a tejjel és a cukorral, majd nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 2 /10
Ezután hagyja pihenni 15 percig szobahőmérsékleten.
Lépés 3 /10
A gép táljában lévő élesztős keverékhez adja hozzá a sót, a lisztet, a tejet és a vajat, majd nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 4 /10
Hagyja a tésztát ismét kelni kb. 30 percig meleg helyen. A tésztának meg kell duplázódnia.
Lépés 5 /10
Lisztezett munkafelületen kézzel alaposan gyúrja át, és formázzon belőle tekercset.
Lépés 6 /10
Ossza el a tésztát és tekerje tizenkettő egyenlő részre. Mindegyik részt tekerje kb. 40 cm hosszú kolbásszá, amelynek a közepén van egy megvastagodás. Formázzon belőle perecet, és hagyja még 15 percig kelni.
Lépés 7 /10
Tegye a hűtőszekrénybe, és 1 órán át fedetlenül hagyja kelni. A „hűtőszekrényben töltött óra” vége előtt egy lábasban forralja fel a vizet, és oldja fel benne a szódabikarbónát.
Lépés 8 /10
A pereceket egyenként 30 másodpercre a tegye forrásban lévő szódabikarbónás vízbe, szűrőkanállal vegye ki, csepegtesse le, tegye a kizsírozott tepsire, és ízlés szerint durva sóval szórja meg.
Lépés 9 /10
Tegye a tepsit a hideg sütőbe.
Lépés 10 /10
Süsse a pereceket 220 fokon kb. 18-20 percig. Amikor a perecek aranybarnára sülnek, készen vannak.
