Sült cékla kecskesajttal
- Teljes idő 21 perc
- 5 perc
Előkészítés - 16 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
1 db Közepes cékla
50 g Kecskesajt
1 kanálnyi Olívaolaj
Kakukkfű
Só
Bors
2 marék Rukkola
Balzsamecet
0.5 marék Napraforgómag
Előkészítés
Lépés 1 /7
Vágjuk a céklát körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre.
Lépés 2 /7
Adjunk hozzá olívaolajat.
Lépés 3 /7
Adjunk hozzá sót, borsot és kakukkfüvet.
Lépés 4 /7
Jól keverjük össze, és helyezzük egy rétegben a légsütő aljára. Addig sütjük, amíg a cékla széle barnulni kezd. A céklának puhának kell lennie. A sütési időt a szeletek vastagságához igazítsuk.
Lépés 5 /7
Elkészítjük a rukkolát, és meglocsoljuk balzsamecettel.
Lépés 6 /7
Adjunk hozzá napraforgómagot.
Lépés 7 /7
Vegyük ki a kosarat a légsütőből a sült céklával. Minden körre morzsoljunk egy darab kecskesajtot, és süssük újra. Ezúttal 200 °C-on.
