Parasztleves gyökérzöldségekkel és füstölt szalonnával
- Teljes idő 51 perc
- 25 perc
Előkészítés - 26 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
200 g Füstölt szalonna
4 Sárgarépák
2 Fehérrépa
0.5 Gumós zeller
2 Fehér vöröshagyma
2 Póréhagyma fehér része
150 cl Zöldségleves alaplé
2 Szegfűszeg
1 levél Babérlevél
Só, bors
1 csip. Szerecsendió
1 kan. Metélőhagyma
Előkészítés
Lépés 1 /8
Vágja a szalonnát 2 cm-es kockákra. Tegye félre.
Lépés 2 /8
Hámozza meg a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert és a vöröshagymát, majd vágja őket 1-2 cm-es kockákra.
Lépés 3 /8
A póréhagyma fehér részét vágja 2 cm vastag szeletekre.
Lépés 4 /8
Melegítse elő a serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, majd adja hozzá a szalonnát. Hagyja, hogy a darabok 3 percig piruljanak.
Lépés 5 /8
Adja hozzá az összes feldarabolt zöldséget, és keverje össze, hogy a zsírral bevonják. Hagyja 3 percig főni.
Lépés 6 /8
Öntse hozzá a zöldséglevest, majd adja hozzá a szegfűszeget és a babérlevelet. Forralja fel, fedje le, és csökkentse a hőt. Hagyja 20 percig lassú tűzön főni.
Lépés 7 /8
Amikor a leves elkészült, vegye ki a szegfűszeget és a babérlevelet. Állítsa be az ízesítést, majd adja hozzá a szerecsendiót. Az utolsó pillanatban szórja bele a metélőhagymát.
Lépés 8 /8
Azonnal fogyassza pirított kenyérszeletekkel.