Egytálas penne parmezános sült tésztával
- Teljes idő 30 perc
- 12 perc
Előkészítés - 18 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Vöröshagyma
1 szegf. Fokhagyma
100 g Chorizo
10 Koktélparadicsomok
1 golyó Mozzarella
1 kan. Olívaolaj
350 g Penne tészta
50 cl Víz
200 g Darabolt paradicsom
1 kan. Mascarpone
Néhány friss bazsalikomlevél
1 kan. Fenyőmag
Só, bors
50 g Reszelt parmezán
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /8
Finoman aprítsa fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Vágja szeletekre a chorizo kolbászt, és felezze el a koktélparadicsomokat. Aprítsa fel a mozzarellát.
Lépés 2 /8
A pörköltfazékban pirítsa a vöröshagymát, a fokhagymát, a chorizo szeleteket és a koktélparadicsomokat forró olívaolajban 2 percig.
Lépés 3 /8
Adja hozzá a penne tésztát, a vizet és a darabolt paradicsomot, majd forralja fel. Ezután vegye lejjebb a hőmérsékletet, és főzze közepes lángon 10 percig, amíg a folyadék teljesen felszívódik.
Lépés 4 /8
Melegítse elő a sütő grilljét.
Lépés 5 /8
Vegye le a tűzről, adja hozzá a mascarponét, az aprított bazsalikom leveleket és a fenyőmagot. Ízesítse sóval és borssal, majd keverje össze.
Lépés 6 /8
Szórja meg mozzarellával és parmezánnal.
Lépés 7 /8
Süsse a grill alatt 6 percig (a sütő teljesítményétől függően).
Lépés 8 /8
Tálalja rögtön sütés után.