Nápolyi rózsatorta
- Teljes idő 3 óra 37 perc
- 1 óra 30 perc
Előkészítés - 1 óra 37 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 Édes süteménytészta (12 főre)
1 kan. Vanília esszencia
1 g Piros ételfesték
20 g Keserű kakaópor
750 g Lágyított vaj
250 g Finomszemcséjű porcukor
2 kan. Citromlé
30 g Tej
15 g Keserű kakaópor
1 g Piros ételfesték
2 kan. Vanília esszencia
Tartozékok
Keverőedény Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /13
Ehhez a recepthez egy alapkészítményre lesz szüksége: édes süteménytészta (12 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
Lépés 2 /13
Ossza el az édes süteménytésztát három különböző tálba. Tegye a vaníliaesszenciát az első tálba. Tegye a piros ételfestéket a második tálba, a kakaóport pedig a harmadikba. A három keveréket jól keverje össze, hogy sima állagú legyen.
Lépés 3 /13
Melegítse elő a sütőt 170°C-ra.
Lépés 4 /13
Használjon egy 15 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformát vagy szilikon sütőformát. Süsse az egyes keverékeket egymás után 24 percig. Egy kés hegyével ellenőrizze, hogy készek-e. Száraznak kell lennie. Így három különböző színű süteményt kap a nápolyi torta összeállításához. Hagyja a rácson kihűlni.
Lépés 5 /13
Készítse el a vajkrémet. Öntse a vajkrémet, a porcukrot, a citromlevet és a tejet a keverőtálba a habverővel. Nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 6 /13
Egy spatula segítségével kaparja le az oldalát. Nyomja meg a „Start” gombot. Sima krémet kell kapnia.
Lépés 7 /13
Mérjen ki 230 g vajkrémet egy tálba. Adjon hozzá 15 g keserű kakaóport. Keverje jól össze habverővel.
Lépés 8 /13
Mérjen ki 280 g vajkrémet egy tálba. Adjon hozzá 1 g piros ételfestéket. Keverje jól össze habverővel.
Lépés 9 /13
Mérjen ki 500 g vajkrémet egy harmadik tálba. Adjon hozzá 2 teáskanál vaníliaesszenciát. Keverje jól össze habverővel.
Lépés 10 /13
Rakja össze a nápolyi tortát. Tegye a csokoládétortát egy tálra. A teljes felületét kenje be 50 g vajkrémmel. Tegye rá a vajkrémre a rózsaszín süteményt. A teljes felületét kenje be 50 g vaníliás vajkrémmel. Tegye a vaníliás süteményt a vajkrémre.
Lépés 11 /13
Töltsön meg három különböző 14 mm-es fúvókával ellátott kinyomózacskót a három vajkrémmel.
Lépés 12 /13
Kezdje azzal, hogy csokoládé rózsákat nyom a csokoládétorta aljára.
Lépés 13 /13
Ismételje meg a két másik krémmel is. A maradék vaníliakrémes kinyomóval nyomja rózsákat a torta tetejére. Tálalás előtt hagyja a krémet 30 percig a hűtőben megdermedni.
