Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Nápolyi rózsatorta

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 37 perc
  • Előkészítés
    1 óra 30 perc
  • Főzés
    1 óra 37 perc
  • Hűtés
    30 perc

Összetevők

8 személy

  • 1 Édes süteménytészta (12 főre)

  • 1 kan. Vanília esszencia

  • 1 g Piros ételfesték

  • 20 g Keserű kakaópor

  • 750 g Lágyított vaj

  • 250 g Finomszemcséjű porcukor

  • 2 kan. Citromlé

  • 30 g Tej

  • 15 g Keserű kakaópor

  • 1 g Piros ételfesték

  • 2 kan. Vanília esszencia

Tartozékok

  • Keverőedény
    Keverőedény
  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /13

Ehhez a recepthez egy alapkészítményre lesz szüksége: édes süteménytészta (12 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.

  • 1 Édes süteménytészta (12 főre)

Lépés 2 /13

Ossza el az édes süteménytésztát három különböző tálba. Tegye a vaníliaesszenciát az első tálba. Tegye a piros ételfestéket a második tálba, a kakaóport pedig a harmadikba. A három keveréket jól keverje össze, hogy sima állagú legyen.

  • 1kan. Vanília esszencia
  • 1g Piros ételfesték
  • 20g Keserű kakaópor

Lépés 3 /13

Melegítse elő a sütőt 170°C-ra.

Lépés 4 /13

Használjon egy 15 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformát vagy szilikon sütőformát. Süsse az egyes keverékeket egymás után 24 percig. Egy kés hegyével ellenőrizze, hogy készek-e. Száraznak kell lennie. Így három különböző színű süteményt kap a nápolyi torta összeállításához. Hagyja a rácson kihűlni.

Lépés 5 /13

Készítse el a vajkrémet. Öntse a vajkrémet, a porcukrot, a citromlevet és a tejet a keverőtálba a habverővel. Nyomja meg a „Start” gombot.

  • 750g Lágyított vaj
  • 250g Finomszemcséjű porcukor
  • 2kan. Citromlé
  • 30g Tej

Lépés 6 /13

Egy spatula segítségével kaparja le az oldalát. Nyomja meg a „Start” gombot. Sima krémet kell kapnia.

Lépés 7 /13

Mérjen ki 230 g vajkrémet egy tálba. Adjon hozzá 15 g keserű kakaóport. Keverje jól össze habverővel.

  • 15g Keserű kakaópor

Lépés 8 /13

Mérjen ki 280 g vajkrémet egy tálba. Adjon hozzá 1 g piros ételfestéket. Keverje jól össze habverővel.

  • 1g Piros ételfesték

Lépés 9 /13

Mérjen ki 500 g vajkrémet egy harmadik tálba. Adjon hozzá 2 teáskanál vaníliaesszenciát. Keverje jól össze habverővel.

  • 2kan. Vanília esszencia

Lépés 10 /13

Rakja össze a nápolyi tortát. Tegye a csokoládétortát egy tálra. A teljes felületét kenje be 50 g vajkrémmel. Tegye rá a vajkrémre a rózsaszín süteményt. A teljes felületét kenje be 50 g vaníliás vajkrémmel. Tegye a vaníliás süteményt a vajkrémre.

Lépés 11 /13

Töltsön meg három különböző 14 mm-es fúvókával ellátott kinyomózacskót a három vajkrémmel.

Lépés 12 /13

Kezdje azzal, hogy csokoládé rózsákat nyom a csokoládétorta aljára.

Lépés 13 /13

Ismételje meg a két másik krémmel is. A maradék vaníliakrémes kinyomóval nyomja rózsákat a torta tetejére. Tálalás előtt hagyja a krémet 30 percig a hűtőben megdermedni.