Kagylók fehérborban
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 kan. Petrezselyem
100 g Salottahagyma
2 szegf. Fokhagyma
2 kg Kék kagyló
50 g Enyhén sós vaj
0.5 l Száraz fehérbor
1 Fűszernövény csokor
Só, paprika
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /6
Győződjön meg róla, hogy eltávolítja az Ingenio fogantyút, amikor tűzhelyen és/vagy sütőben főz.
Lépés 2 /6
Öblítse le és aprítsa fel a petrezselymet. Hámozza meg, majd vékonyan szeletelje fel a salottahagymát és a fokhagymát. Kaparja le és mossa meg a kagylókat.
Lépés 3 /6
Melegítsen fel egy magas fazekat, majd várja meg, amíg a hőjelző teljesen egységes pirossá válik. Olvassza meg a vajat. Adja hozzá a salottahagymát, és párolja, amíg áttetszővé válik.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a fehérbort, a petrezselymet, a fokhagymát és a fűszernövény csokrot. Forralja fel. Ízesítse sóval és paprikával. Adja hozzá a kagylókat.
Lépés 5 /6
Fedje le fedővel, és főzés közben időnként keverje meg, amíg a kagylók kinyílnak.
Lépés 6 /6
Helyezze a kagylókat tányérokra, és öntse rájuk a forró főzőlevet. Azonnal tálalja.