Mini calzone pizza
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g Liszt
320 ml Víz
1 db Élesztő
10 g Olívaolaj
2 kanálnyi Só
100 g Sertéssonka
Paradicsompüré vagy ketchup
1 db Mozzarella
Oregánó
Előkészítés
Lépés 1 /4
Az élesztőt langyos vízben jól elkeverjük. A lisztet, a sót és az olívaolajat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szárított élesztővel elkevert vizet. Gyúrjunk sima tésztát, ideális esetben dagasztóhoroggal ellátott konyhai robotgéppel. Hagyjuk a tésztát egy órán át kelni meleg helyen.
Lépés 2 /4
A kész tésztából kisebb darabokat veszünk, és kör alakúra formázzuk.
Lépés 3 /4
A tészta felére helyezzük a paradicsomszószt, az oregánót, a sajtot és a sonkát.
Lépés 4 /4
A széleket jól lenyomkodjuk. Helyezzük a forrólevegős sütő kosarába, és süssük meg.
