Málna és rózsavíz sajttorta
- Teljes idő 3 óra 21 perc
- 45 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 2 óra 30 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
200 g Piskóta keksz
50 g Barna porcukor
0.5 kan. Finom só
1 Bio lime (héja)
100 g Olvasztott vaj
450 g Fagyasztott málna
80 g Porcukor
5 levél Zselatin (10 g)
600 g Krémsajt
100 g Málna coulis
20 g Porcukor
1 g Agar-agar (0,5 tasak)
15 g Rózsavíz
Ehető rózsák a díszítéshez
Tartozékok
Keverőedény Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítse el a sajttorta alapját. Tegye hozzá a kekszet és a cukrot a keverőtálba, majd csatlakoztassa a keverőgéphez. Nyomja meg a „Start” gombot. Durva porra lesz szüksége. Szükség esetén futtassa le újra a programot.
Lépés 2 /9
Adja hozzá a sót, a citromhéjat és az olvasztott vajat. Nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 3 /9
Tegye a keveréket egy 19 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőpapírral bélelt sütőformába. Egy evőkanállal nyomja le és simítsa el a felületét.
Lépés 4 /9
Készítse el a krémet. Tegye a zselatint egy tálba hideg vízzel, hogy megpuhuljon. Tegye a málnát és a cukrot egy lábasba, és forralja fel, miközben habverővel kevergeti. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a zselatint. Keverje össze. Öntse a keveréket egy palackba, hogy kihűljön.
Lépés 5 /9
Öntse a krémsajtot a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 6 /9
Adja hozzá a málna/zselatin keveréket. Nyomja meg a „Start” gombot. Ha szükséges, egy spatula segítségével simítsa el a keveréket.
Lépés 7 /9
Öntse a krémet a kekszes alapra, és egy kanállal simítsa el a tetejét. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.
Lépés 8 /9
Készítse el a feltétet. Öntse a málnaszörpöt, a cukrot és az agar-agart egy lábasba. Forralja 30 másodperc alatt. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a rózsavizet. Hagyja kihűlni, és kenje meg vele a sajttorta tetejét. Tegye a hűtőszekrénybe további 30 percre.
Lépés 9 /9
Óvatosan vegye ki a süteményt a formából. Díszítse ehető virágokkal.
