Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Málna és rózsavíz sajttorta

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 3 óra 21 perc
  • Előkészítés
    45 perc
  • Főzés
    6 perc
  • Hűtés
    2 óra 30 perc

Összetevők

8 személy

  • 200 g Piskóta keksz

  • 50 g Barna porcukor

  • 0.5 kan. Finom só

  • 1 Bio lime (héja)

  • 100 g Olvasztott vaj

  • 450 g Fagyasztott málna

  • 80 g Porcukor

  • 5 levél Zselatin (10 g)

  • 600 g Krémsajt

  • 100 g Málna coulis

  • 20 g Porcukor

  • 1 g Agar-agar (0,5 tasak)

  • 15 g Rózsavíz

  • Ehető rózsák a díszítéshez

Tartozékok

  • Keverőedény
    Keverőedény
  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /9

Készítse el a sajttorta alapját. Tegye hozzá a kekszet és a cukrot a keverőtálba, majd csatlakoztassa a keverőgéphez. Nyomja meg a „Start” gombot. Durva porra lesz szüksége. Szükség esetén futtassa le újra a programot.

  • 200g Piskóta keksz
  • 50g Barna porcukor

Lépés 2 /9

Adja hozzá a sót, a citromhéjat és az olvasztott vajat. Nyomja meg a „Start” gombot.

  • 0.5kan. Finom só
  • 1 Bio lime (héja)
  • 100g Olvasztott vaj

Lépés 3 /9

Tegye a keveréket egy 19 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőpapírral bélelt sütőformába. Egy evőkanállal nyomja le és simítsa el a felületét.

Lépés 4 /9

Készítse el a krémet. Tegye a zselatint egy tálba hideg vízzel, hogy megpuhuljon. Tegye a málnát és a cukrot egy lábasba, és forralja fel, miközben habverővel kevergeti. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a zselatint. Keverje össze. Öntse a keveréket egy palackba, hogy kihűljön.

  • 450g Fagyasztott málna
  • 80g Porcukor
  • 5levél Zselatin (10 g)

Lépés 5 /9

Öntse a krémsajtot a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot.

  • 600g Krémsajt

Lépés 6 /9

Adja hozzá a málna/zselatin keveréket. Nyomja meg a „Start” gombot. Ha szükséges, egy spatula segítségével simítsa el a keveréket.

Lépés 7 /9

Öntse a krémet a kekszes alapra, és egy kanállal simítsa el a tetejét. Tegye a hűtőszekrénybe 2 órára.

Lépés 8 /9

Készítse el a feltétet. Öntse a málnaszörpöt, a cukrot és az agar-agart egy lábasba. Forralja 30 másodperc alatt. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a rózsavizet. Hagyja kihűlni, és kenje meg vele a sajttorta tetejét. Tegye a hűtőszekrénybe további 30 percre.

  • 100g Málna coulis
  • 20g Porcukor
  • 1g Agar-agar (0,5 tasak)
  • 15g Rózsavíz

Lépés 9 /9

Óvatosan vegye ki a süteményt a formából. Díszítse ehető virágokkal.

  • Ehető rózsák a díszítéshez