Koreai palacsinta
- Teljes idő 17 perc
- 15 perc
Előkészítés - 2 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
4 személy
70 cl Tej
250 g Liszt
3 kan. Cukor
2 kan. Olaj
2 Tojás
60 g Blansírozott mandula
60 g Fenyőmag
60 g Dió
120 g Barna cukor
1 kan. Őrölt fahéj
5 cl Növényi olaj
Előkészítés
Lépés 1 /5
Kezdje azzal, hogy a tejet a keverőgép táljába önti. Ezután adja hozzá a lisztet, a cukrot, az olajat és a tojásokat. Zárja le a fedelet, és keverje simára, ha szükséges, egy spatulával tisztítsa meg a tál oldalát.
Lépés 2 /5
Ha a tészta elkészült, tegye át egy edénybe, és tisztítsa meg a turmixgép tálját a recept további lépéseihez.
Lépés 3 /5
Tegye vissza a tiszta keverőtálat a helyére. Öntse bele a blansírozott mandulát, a fenyőmagot, a diót, a barna cukrot és a fahéjport. Adja hozzá a növényi olajat. Zárja le a fedelet, és addig turmixolja, amíg egy durvára aprított tölteléket kap. Tegye félre ezt a keveréket.
Lépés 4 /5
Melegítsen fel egy enyhén kiolajozott palacsintasütőt. Öntsön bele egy kiskanálnyi tésztát, és döntse meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon a felszínen. Süsse mindkét oldalát körülbelül egy percig, vagy amíg a palacsinta aranybarna nem lesz. Ismételje, amíg az összes tésztát el nem használja.
Lépés 5 /5
Tálalás előtt minden palacsintát kenjen meg a dió és a barna cukor keverékével. A palacsintákat kúp alakúra is tekerhetji, és friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal és sziruppal vagy coulis-val is díszítheti.