Kimchi quesadillák
- Teljes idő 15 perc
- 5 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
150 g Savanyú káposztából készült kimchi
15 g Vaj
0.5 kan. Gochujang paszta (vagy csilipaszta)
300 g Reszelt sajt (cheddar, Gruyère stb.)
4 Kukorica tortilla
150 g Habtejszín
10 szál. Finomra vágott koriander
3 Apróra vágott friss hagyma
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /7
Csöpögtesse le a savanyú káposztából készült kimchit, majd aprítsa fel.
Lépés 2 /7
Melegítse fel a serpenyőt közepes hőmérsékleten, és várja meg, amíg a Thermal-Signal teljesen vörösre vált, mielőtt hozzáadná a hozzávalókat.
Lépés 3 /7
Olvassza meg a vajat, majd pirítsa meg a kimchit a gochujang pasztával (vagy csili pasztával) magas hőmérsékleten 3 percig. Tegye félre. Öblítse ki és törölje szárazra a serpenyőt.
Lépés 4 /7
Melegítse fel a serpenyőt közepes hőmérsékleten, és várja meg, amíg a Thermal-Signal teljesen vörösre vált, mielőtt hozzáadná a hozzávalókat.
Lépés 5 /7
Fogjon egy tortillát, és szórja rá a sajt felét. Helyezzen 2 evőkanálnyi pirított kimchit egyenletesen a sajtra. Tegye rá a másik tortillát a tetejére. Nyomja le határozottan, és süsse 6–7 percig alacsony hőmérsékleten, közben 2-3 alkalommal fordítsa meg, hogy mindkét oldala aranybarnára süljön.
Lépés 6 /7
Amikor a sajt megolvadt, vegye ki a serpenyőből.
Lépés 7 /7
Vágja 4 részre, és tálalja tejszínnel, hagymával és korianderrel. Ismételje meg ugyanezt a többi tortillával.