Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Húsvéti gyümölcscipó a nagymamától

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 59 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    1 óra 4 perc
  • Hűtés
    40 perc

Összetevők

8 személy

  • 60 g Élesztő

  • 250 ml Tej

  • 1 kanál Cukor

  • 150 g Cukor

  • 250 g Vaj

  • 5 Tojássárgája

  • 1 Vaníliás cukor

  • 1 kanálnyi

  • 500 g Finomliszt

  • 500 g Rétesliszt

  • 40 g Mazsola

  • 50 ml Rum

  • 1 Tojás

  • Mandula

  • Vaj

  • 20 g Porcukor

  • Vaníliás cukor

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő
  • Tésztakampó
    Tésztakampó

Előkészítés

Lépés 1 /11

Ebből az adagból 2 cipó készíthető. Készítse elő a hozzávalókat.

Lépés 2 /11

Egy külön tálban vagy mérőpohárban készítse el az élesztőt. Adjon hozzá langyos tejet, egy evőkanál cukrot és keverje össze. Amikor a cukor feloldódott a tejben, adja hozzá az élesztőt, és keverje össze egy kanállal. Tegye félre, és hagyja pihenni meleg helyen 15-20 percig.

  • 60g Élesztő
  • 250ml Tej
  • 1kanál Cukor

Lépés 3 /11

Egy külön tálba tegye bele a mazsolát, és öntse rá a rumot. Tegye félre, és hagyja lúgozódni.

  • 40g Mazsola
  • 50ml Rum

Lépés 4 /11

Tegye a cukrot, a szobahőmérsékletű, kisebb darabokra vágott vajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, valamint egy teáskanál sót a robotgép táljába, és nyomja meg a START gombot.

  • 150g Cukor
  • 250g Vaj
  • 5 Tojássárgája
  • 1 Vaníliás cukor
  • 1kanálnyi Só
  • Flex habverő

Lépés 5 /11

Adja hozzá a finomlisztet és a réteslisztet, öntse bele az előkészített kovászindítót, és nyomja meg a START gombot.

  • 500g Finomliszt
  • 500g Rétesliszt
  • Tésztakampó

Lépés 6 /11

Adja hozzá a mazsolát, és nyomja meg a START gombot.

  • Tésztakampó

Lépés 7 /11

Vegye ki a tésztát a tálból, és ossza két részre. Hajtsa össze a tésztát kézzel, és formázzon belőle két egyforma cipót. A cipókat helyezze sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni 20 percig.

Lépés 8 /11

Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.

Lépés 9 /11

Miután megkeltek, kenje meg a cipókat a felvert tojással, majd díszítse mandulával.

  • 1 Tojás
  • Mandula

Lépés 10 /11

A cipókat süsse 170 °C-on kb. 1 órán át. Ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e, egy hurkapálca segítségével - óvatosan szúrja a hurkapálcát a tészta közepébe. A tészta akkor sült meg teljesen, ha a hurkapálca teljesen száraz, és nem tapad rá a nyers tészta.

Lépés 11 /11

Vegye ki a megsült kenyereket a sütőből. A ropogós kéreg elkészítéséhez még forrón kenje meg őket olvasztott vajjal, majd szórja meg a porcukor és vaníliás cukor keverékével. Utóirat: a kéreg tökéletes!

  • Vaj
  • 20g Porcukor
  • Vaníliás cukor