Horchata de arroz (házi készítésű zöldséges rizsital)
- Teljes idő 3 óra 18 perc
- 15 perc
Előkészítés - 3 perc
Főzés - 3 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
6 személy
1 l Víz
180 g Arborio rizs
1 kan. Finom kristálycukor
50 cl Növényi szójaital
50 g Jégkockák
1 kan. Fahéj
2 kan. Finom kristálycukor
Előkészítés
Lépés 1 /4
Öntse a vizet, a rizst és a cukrot egy tálba. Hagyja 1-2 órán át állni.
Lépés 2 /4
Egy szűrő segítségével szedje össze a rizst, és öntse a turmixgép táljába a tejjel együtt. Zárja le a fedelet, és keverje közepes sebességen 2 percig.
Lépés 3 /4
Szűrje át a folyadékot egy szitán a turmixgép kancsójába, és adja hozzá a jégkockákat, a fahéjat és a cukrot. Zárja le a fedelet, és keverje közepes sebességen 1 percig.
Lépés 4 /4
Töltse meg a poharakat. Enyhén szórja meg fahéjjal, és azonnal tálalja.