Mézes-mázas sertéssült
- Teljes idő 1 óra 25 perc
- 40 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
80 g Méz
8 cl Narancslé
150 g Barna cukor
1 Sertéssült (700 g)
2 kan. Növényi olaj
6 Szegfűszeg
Előkészítés
Lépés 1 /4
A pác elkészítéséhez öntsük az összes hozzávalót egy lábasba. Kis lángon, kevergetve főzzük, amíg nagyon sűrű szirupot kapunk. Tegyük félre.
Lépés 2 /4
Készítse elő a sültet. Kenjük meg a húst az olajjal, majd egy éles késsel irdaljuk be a zsiradékot.
Lépés 3 /4
Tegyük a sültet a tányérral felszerelt készülékbe. Indítsuk el a sütést folyamatot. 30 perc elteltével kenjük meg 3 evőkanál páclével a zsírját, és ismételjük meg a műveletet 3 alkalommal 5 percenként.
Lépés 4 /4
Fogyasszuk melegen.
