Guacamole szendvics
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
A guacamole-hoz:
1 Eléggé érett avokádó, meghámozva és kimagozva
0.5 Vöröshagyma, meghámozva és aprítva
1 kan. Citromlé
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
Só, bors
A szendvicshez:
2 szel. Parasztkenyér félbevágva
6 szel. Füstölt szalonna
2 Nagy tojás
4 szel. Edam sajt (vagy Mimolette)
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy tálban pépesítse az avokádót egy villával. Adja hozzá a vöröshagymát, citromlevet, fűszerpaprikát, sót és borsot. Keverje össze, majd tegye félre.
Lépés 2 /6
Melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadná az hozzávalókat.
Lépés 3 /6
Grillezze meg a füstölt szalonnát, amíg ropogós lesz. Tegye félre nedvszívó papírra. Helyezze a kenyérszeleteket ugyanabba a serpenyőbe, hogy mindkét oldalukon megpiruljanak. Tegye félre.
Lépés 4 /6
A tojásokat főzze meg a serpenyőben úgy, hogy a tojásfehérje átsüljön, de a tojássárgája még folyós maradjon. Sózza, borsozza. Néhány másodperccel azelőtt, hogy a tojások elkészülnének, helyezzen mindegyikre egy szelet sajtot. Helyezze egy tányérra.
Lépés 5 /6
Tegye a maradék sajtszeleteket két kenyérszeletre, majd kenje rá a guacamole-t. Tegye rá a grillezett szalonnát és egy sajtos tojást. Fedje le a másik kenyérszeletekkel.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja.