Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Gombakrém- és szalonnaleves

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 55 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    40 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 540 g gomba

  • 1 db hagyma

  • 1 db póréhagyma, csak a fehér rész

  • 100 g füstölt bacon

  • 10 g olívaolaj

  • 2 g

  • 2 g bors

  • 600 g zöldségalaplé

  • 200 g tejszín (30% zsírtartalmú)

  • 5 g petrezselyem

Tartozékok

  • Blender
    Blender

Előkészítés

Lépés 1 /6

Mossa meg a gombát, és vágja negyedekre. Néhányat tegyen félre a díszítéshez. Hámozza meg és kockázza fel a hagymát. Mossa meg és szeletelje fel a póréhagyma fehér részét. Kockázza fel a füstölt szalonnát.

  • 540g gomba
  • 1db hagyma
  • 1db póréhagyma, csak a fehér rész
  • 100g füstölt bacon

Lépés 2 /6

Egy serpenyőben hevítsen fel egy kevés olívaolajat. Adja hozzá a hagymát, a póréhagyma fehér részét, a gombát és a szalonnát, és süsse 10 percig. Ízesítse sóval és borssal.

  • 10g olívaolaj
  • 2g só
  • 2g bors

Lépés 3 /6

Adja hozzá a zöldségalaplevet. Fedje le, és hagyja párolódni 30 percig.

  • 600g zöldségalaplé

Lépés 4 /6

Tegye a serpenyő tartalmát a turmixgépbe. Adja hozzá a tejszínt. Nyomja le a „Start” gombot. Ha a receptet 4 főnél több személy számára készíti, használja a turmixgépet több alkalommal. Ha úgy gondolja, hogy a leves sűrű, adjon hozzá egy kis vizet.

  • 200g tejszín (30% zsírtartalmú)
  • Blender

Lépés 5 /6

Mossa meg, szedje le a leveleket és szárítsa meg a petrezselymet. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Néhány levelet tegyen félre a díszítéshez, a többit pedig aprítsa fel a fűszermalommal.

  • 5g petrezselyem

Lépés 6 /6

Tálalja a levest forrón. Szükség esetén melegítse újra. Díszítse gombaszeletekkel. Szórja meg petrezselyemmel.