Gombakrém- és szalonnaleves
- Teljes idő 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
540 g gomba
1 db hagyma
1 db póréhagyma, csak a fehér rész
100 g füstölt bacon
10 g olívaolaj
2 g só
2 g bors
600 g zöldségalaplé
200 g tejszín (30% zsírtartalmú)
5 g petrezselyem
Tartozékok
Blender
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a gombát, és vágja negyedekre. Néhányat tegyen félre a díszítéshez. Hámozza meg és kockázza fel a hagymát. Mossa meg és szeletelje fel a póréhagyma fehér részét. Kockázza fel a füstölt szalonnát.
Lépés 2 /6
Egy serpenyőben hevítsen fel egy kevés olívaolajat. Adja hozzá a hagymát, a póréhagyma fehér részét, a gombát és a szalonnát, és süsse 10 percig. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /6
Adja hozzá a zöldségalaplevet. Fedje le, és hagyja párolódni 30 percig.
Lépés 4 /6
Tegye a serpenyő tartalmát a turmixgépbe. Adja hozzá a tejszínt. Nyomja le a „Start” gombot. Ha a receptet 4 főnél több személy számára készíti, használja a turmixgépet több alkalommal. Ha úgy gondolja, hogy a leves sűrű, adjon hozzá egy kis vizet.
Lépés 5 /6
Mossa meg, szedje le a leveleket és szárítsa meg a petrezselymet. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Néhány levelet tegyen félre a díszítéshez, a többit pedig aprítsa fel a fűszermalommal.
Lépés 6 /6
Tálalja a levest forrón. Szükség esetén melegítse újra. Díszítse gombaszeletekkel. Szórja meg petrezselyemmel.
