Garnélarák curryben
- Teljes idő 27 perc
- 10 perc
Előkészítés - 17 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
280 g Jázminrizs
200 g Hagyma
300 g Friss mangó
400 g Nyers garnélarák
1 cm Friss gyömbér
2 Kis lime
1 rúd. Citromfű
2 kan. Növényi olaj
12 g Thai sárga curry paszta
40 cl Alacsony zsírtartalmú kókusztej
Friss koriander
Apróra vágott kesudió
1 szel.
Előkészítés
Lépés 1 /6
Forralja fel a vizet egy fazékban. Adja hozzá a rizst, és főzze közepes lángon a csomagoláson feltüntetett ideig. Csepegtesse le, tegye félre és tartsa melegen.
Lépés 2 /6
Hámozza meg a hagymát, és vágja nagy kockákra. Hámozza meg a mangót, és vágja 1 cm-es kockákra. Öblítse le és hámozza meg a garnélarákot. Hámozza meg és reszelje le a gyömbért. Facsarja ki 1 lime levét. A másik lime-ot vágja félbe, és a 2 felét vékonyan szeletelje fel. A citromfű szárát vágja nagy darabokra.
Lépés 3 /6
Melegítsen fel egy 25 cm-es serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadja a többi hozzávalót. A hagymát, a citromfüvet és a gyömbért az olajban kb. 3 percig párolja. Adja hozzá a curry pasztát és a kókusztejet. Főzze még körülbelül 3 percig.
Lépés 4 /6
Turmixolja össze botmixerrel vagy hagyományos turmixgéppel. Szűrje át a mártást egy szitán vagy finom szűrőn, amíg teljesen sima nem lesz.
Lépés 5 /6
Tegye vissza az edénybe, és adja hozzá a garnélarákot és a lime levét. Hagyja 2 percig sülni. A garnélaráknak rózsaszínűnek kell lennie. A végén adja hozzá a felkockázott mangót.
Lépés 6 /6
Szórja meg friss korianderlevéllel, kesudióval és újhagymával. Tálalja lime szeletekkel és rizzsel.