Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fekete-erdő torta

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 35 perc
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    35 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

6 személy

  • 5 Tojásfehérje

  • 5 Tojássárgája

  • 200 g Cukor

  • 5 kan. Meleg víz

  • 170 g Liszt

  • 60 g Kukoricakeményítő

  • 40 g Kakaópor

  • 10 g Sütőpor

  • 1 Pohár meggy

  • 20 g Kukoricakeményítő

  • 2 kan. Cseresznye

  • 65 cl Tejszín

  • 1 Habfixáló csomag

  • 5 g Cukor

  • 12 Amarena meggy

  • 100 g Csokoládéreszelék

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /19

Melegítse elő a sütőt 200 fokra felső/alsó sütési programon.

Lépés 2 /19

Tegye a fehérjéket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 5 Tojásfehérje
  • Flex habverő

Lépés 3 /19

Adja a gép megtisztított táljához a tojássárgáját, a vizet és a cukrot, majd nyomja le a „Start” gombot.

  • 5 Tojássárgája
  • 200g Cukor
  • 5kan. Meleg víz
  • Flex habverő

Lépés 4 /19

Segítségül egy szitán keresztül adja hozzá a gép táljában található készítményhez a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a kakaót. Egy kaparó segítségével óvatosan hajtsa bele a masszát.

  • 170g Liszt
  • 60g Kukoricakeményítő
  • 40g Kakaópor
  • 10g Sütőpor

Lépés 5 /19

A tojásfehérjét egy spatula segítségével hajtsa a tésztába.

Lépés 6 /19

Öntse a tésztát egy kizsírozott, lisztezett sütőformába.

Lépés 7 /19

Süsse a süteményt előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A hőmérsékletet 10 percenként 10 fokkal csökkentse 150 fokra.

Lépés 8 /19

Egy külön tálba, szitán csepegtesse le a meggyet, és gyűjtse össze a levét. Ossza a levet két részre. Az egyik felét forralja fel egy lábasban.

  • 1 Pohár meggy

Lépés 9 /19

A meggylé másik felét keverje össze a kukoricakeményítővel. Öntse ezt a keveréket a lábasba, és forralja fel, majd vegye le a tűzről.

  • 1 Pohár meggy
  • 20g Kukoricakeményítő

Lépés 10 /19

Adja hozzá a meggyeket a serpenyőben lévő keverékhez.

Lépés 11 /19

A gép táljába tegye bele a tejszínhabfixálót és a cukrot, majd öntse bele a tejszínt, és nyomja le a „Start” gombot.

  • 65cl Tejszín
  • 1 Habfixáló csomag
  • 5g Cukor
  • Flex habverő

Lépés 12 /19

A kihűlt tortaalapot vágja háromfelé. Az alsót locsolja meg egy evőkanál cseresznyepálinkával, és fedje be a meggyes keverékkel.

Lépés 13 /19

A meggyes keverékre vékonyan kenje rá a krémet.

Lépés 14 /19

Tegye rá a tortabevonó második rétegét, ismét locsolja meg egy evőkanál cseresznyével, és kenje meg a krémmel.

Lépés 15 /19

Helyezze rá a torta harmadik rétegét.

Lépés 16 /19

A maradék krémből három evőkanálnyit öntsön egy habzsákba.

Lépés 17 /19

A maradék krémmel kenje be az egész tortát.

Lépés 18 /19

A torta tetejének díszítéséhez fújjon 12 tejszínhab tuffot a habzsákkal, és tegye rá az amarena meggyeket.

  • 12 Amarena meggy

Lépés 19 /19

A torta tetejét és oldalát megszórhatja csokoládéforgáccsal is.

  • 100g Csokoládéreszelék