Fekete-erdő torta
- Teljes idő 1 óra 35 perc
- 1 óra
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
5 Tojásfehérje
5 Tojássárgája
200 g Cukor
5 kan. Meleg víz
170 g Liszt
60 g Kukoricakeményítő
40 g Kakaópor
10 g Sütőpor
1 Pohár meggy
20 g Kukoricakeményítő
2 kan. Cseresznye
65 cl Tejszín
1 Habfixáló csomag
5 g Cukor
12 Amarena meggy
100 g Csokoládéreszelék
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /19
Melegítse elő a sütőt 200 fokra felső/alsó sütési programon.
Lépés 2 /19
Tegye a fehérjéket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 3 /19
Adja a gép megtisztított táljához a tojássárgáját, a vizet és a cukrot, majd nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 4 /19
Segítségül egy szitán keresztül adja hozzá a gép táljában található készítményhez a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a kakaót. Egy kaparó segítségével óvatosan hajtsa bele a masszát.
Lépés 5 /19
A tojásfehérjét egy spatula segítségével hajtsa a tésztába.
Lépés 6 /19
Öntse a tésztát egy kizsírozott, lisztezett sütőformába.
Lépés 7 /19
Süsse a süteményt előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A hőmérsékletet 10 percenként 10 fokkal csökkentse 150 fokra.
Lépés 8 /19
Egy külön tálba, szitán csepegtesse le a meggyet, és gyűjtse össze a levét. Ossza a levet két részre. Az egyik felét forralja fel egy lábasban.
Lépés 9 /19
A meggylé másik felét keverje össze a kukoricakeményítővel. Öntse ezt a keveréket a lábasba, és forralja fel, majd vegye le a tűzről.
Lépés 10 /19
Adja hozzá a meggyeket a serpenyőben lévő keverékhez.
Lépés 11 /19
A gép táljába tegye bele a tejszínhabfixálót és a cukrot, majd öntse bele a tejszínt, és nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 12 /19
A kihűlt tortaalapot vágja háromfelé. Az alsót locsolja meg egy evőkanál cseresznyepálinkával, és fedje be a meggyes keverékkel.
Lépés 13 /19
A meggyes keverékre vékonyan kenje rá a krémet.
Lépés 14 /19
Tegye rá a tortabevonó második rétegét, ismét locsolja meg egy evőkanál cseresznyével, és kenje meg a krémmel.
Lépés 15 /19
Helyezze rá a torta harmadik rétegét.
Lépés 16 /19
A maradék krémből három evőkanálnyit öntsön egy habzsákba.
Lépés 17 /19
A maradék krémmel kenje be az egész tortát.
Lépés 18 /19
A torta tetejének díszítéséhez fújjon 12 tejszínhab tuffot a habzsákkal, és tegye rá az amarena meggyeket.
Lépés 19 /19
A torta tetejét és oldalát megszórhatja csokoládéforgáccsal is.
