Expressz gratin burgonya "dauphinois”
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 kan. Olíva olaj
1 Hagyma
800 g Burgonya
15 cl Tejszín
30 cl Tej
2 csip. Szerecsendió
0.5 kan. Szárított fokhagyma
70 g Reszelt Gruyère sajt
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /10
Készítsük elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /10
Öntsünk olajat a serpenyőbe.
Lépés 3 /10
Süssük meg a hagymát 3 percig.
Lépés 4 /10
Adjuk hozzá a burgonyát, a tejszínt, a tejet, a szerecsendiót és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal. Jól keverjük át.
Lépés 5 /10
Tegyük fel a nyomástartó fedelet.
Lépés 6 /10
Nyomás alatti főzés.
Lépés 7 /10
Szórjuk meg reszelt Gruyère sajttal.
Lépés 8 /10
Vegyük le a nyomástartó fedelet.
Lépés 9 /10
Kézi forrólevegős sütési mód.
Lépés 10 /10
Pihentessük a gratin burgonyát 5 percig, majd tálaljuk.