Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Eperkrém torta

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 11 óra
  • Előkészítés
    1 óra
  • Főzés
    0 perc
  • Hűtés
    10 óra

Összetevők

8 személy

  • 6 cl Víz

  • 60 g Cukor

  • 48 cl Teljes tej

  • 1 Vaníliarúd

  • 45 g Cukor

  • 3 Tojássárgája

  • 45 g Kukoricakeményítő

  • 45 g Cukor

  • 50 g Vaj

  • 210 g Vaj

  • 375 g Eper

  • 150 g Mandula paszta

  • 6 Tojás

  • 190 g Cukor

  • 190 g Liszt

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő
  • Keverőedény
    Keverőedény

Előkészítés

Lépés 1 /24

A mandulamasszát vékonyan nyújtsa ki egy munkafelületen. Tésztagyűrűvel vágjon ki egy 24 cm átmérőjű kört. Tegye félre.

  • 150g Mandula paszta

Lépés 2 /24

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

Lépés 3 /24

Kezdje a piskótatésztával. Tegye a tojásokat és a cukrot a gép táljába, és nyomja meg a „Start” gombot.

  • 6 Tojás
  • 190g Cukor
  • Flex habverő

Lépés 4 /24

Óvatosan, kézzel, egy spatula segítségével keverje bele a lisztet.

  • 190g Liszt

Lépés 5 /24

Vajazza ki és bélelje ki a 26 cm-es tepsit. Öntse bele a keveréket, és 180 fokon 25 percig süsse.

Lépés 6 /24

Forgassa ki a formából, és felhasználás előtt hagyja kihűlni.

Lépés 7 /24

Miután kihűlt, helyezze egy vágódeszkára. Helyezze a kezét a piskóta közepére, és egy kenyérvágó késsel fűrészelő mozdulattal vágja be vízszintesen. Tartsa ugyanazt a vágási pozíciót, és a támasztó kezével forgassa meg a tortát. Ha a piskótát körbevágta, fejezze be a közepéig a vágást. A piskótákat egy 24 cm átmérőjű tésztagyűrűvel vágja ki. Tegye félre.

Lépés 8 /24

A tésztakrém elkészítéséhez egy lábasban forralja fel a tejkeveréket a cukorral és a vaníliamaggal, és rendszeresen keverje meg egy spatulával.

  • 48cl Teljes tej
  • 1 Vaníliarúd
  • 45g Cukor

Lépés 9 /24

Adja hozzá a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 3 Tojássárgája
  • 45g Kukoricakeményítő
  • 45g Cukor
  • Flex habverő

Lépés 10 /24

Nyomja le a „Start” gombot, majd a forró tejes keveréket csorgassa bele, miközben a gépet járni hagyja.

  • Flex habverő

Lépés 11 /24

Tegyen mindent a serpenyőbe, és forralja fel a keveréket, miközben habverővel folyamatosan keveri. A készítménynek teltebbnek és vastagabbnak kell lennie. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve forralja 3 percig. Vegye le a tűzről.

Lépés 12 /24

Adja hozzá a felkockázott vajat, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tepsibe, fedje le szorosan a krémmel érintkező fóliával, és hagyja a hűtőszekrényben 2 órán át.

  • 50g Vaj

Lépés 13 /24

A szirup elkészítéséhez forralja fel a cukrot és a vizet a tiszta edényben. Hagyja kihűlni.

  • 6cl Víz
  • 60g Cukor

Lépés 14 /24

Az epret mossa meg, hámozza meg és vágja félbe.

  • 375g Eper

Lépés 15 /24

Bélelje ki a tésztagyűrűt egy acetát lappal. Helyezzen egy piskótát az aljára. Kenje meg sziruppal.

Lépés 16 /24

Rendezze el az epreket, néhányat a tetejére, felfelé, a többit pedig az oldalára, szorosan az acetát lapra ragasztva.

  • 375g Eper

Lépés 17 /24

Öntse a kihűlt tésztakrémet a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.

  • Keverőedény

Lépés 18 /24

Mérje le a vajat, és kissé puhítsa meg.

  • 210g Vaj

Lépés 19 /24

Nyomja le a „Start” gombot, és kanalanként adagolja hozzá a vajat. Időnként egy spatulával kaparja meg az edény széleit, hogy kiszabaduljon a vaj, amely nem keveredett el a többivel. A keveréknek tökéletesen simának kell lennie.

  • Keverőedény

Lépés 20 /24

Öntse a krém egy részét a tésztagyűrűbe. Egy kis spatula segítségével jól oszlassa el a keveréket a széleken, hogy az eper jól összeálljon.

Lépés 21 /24

Tegye a maradék epret a közepére úgy, hogy a tortát gyümölcs borítsa.

  • 375g Eper

Lépés 22 /24

Fedje be egy második réteg krémmel, a szélektől 1 cm-re, és helyezze rá a második piskótát. Kenje meg sziruppal.

Lépés 23 /24

Ismét vékonyan kenje meg a krémmel, majd óvatosan terítse rá a mandulamasszás kört. Helyezze a tortát legalább 8 órára a hűtőszekrénybe.

  • 150g Mandula paszta

Lépés 24 /24

Távolítsa el a tésztagyűrűt. Díszítse olvasztott fehér csokoládéval, friss eperrel vagy marcipánvirágokkal.