Dorayaki palacsinta
- Teljes idő 27 perc
- 5 perc
Előkészítés - 2 perc
Főzés - 20 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
6 Közepes tojás
60 g Finomszemcsés kristálycukor
2 kan. Vanília kivonat
2 kan. Folyékony méz
160 g Fehér finomliszt
2 csip. Só
2 kan. Sütőpor
20 g Víz
300 g Azuki paszta
Előkészítés
Lépés 1 /3
Tegye a tojásokat, a cukrot, a vaníliát és a mézet egy turmixgép táljába. ` Csukja be a fedelet. Keverje közepes sebességgel 1 percig.
Lépés 2 /3
Adja hozzá a lisztet, a sót, a sütőport és a vizet. Zárja be a fedelet. Turmixolja újra közepes sebességen 1 percig. A tésztának simának és fényesnek kell lennie. Egy spatulával törölje át a tál belsejét, és keverje újra közepes sebességen 30 másodpercig, amíg a tészta sima nem lesz. Pihentesse a tálban 20 percig.
Lépés 3 /3
Öntsön egy kiskanál tésztát egy serpenyőbe, közepes lángon felmelegített olajba. Amikor a tészta felszínén buborékok keletkeznek, fordítsa meg a palacsintát, és süsse tovább. Ugyanígy készítsen egy második palacsintát is. Amikor a palacsinták megsültek és még melegek, tegyen 1 evőkanál azuki pasztát az első közepére, majd helyezze rá a másodikat, mintha szendvicset készítene. Ezután óvatosan nyomja össze a Dorayaki palacsinta széleit. Folytassa addig, amíg az összes hozzávaló elfogy.