Krémes banános zabkása
- Teljes idő 15 perc
- 5 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
1 személy
50 g Zab
15 cl Tej (vegán tej)
10 cl Víz
1 Banán
1 Méz vagy szirup
1 kan. Ízlés szerint választott fűszer: fahéj, vanília, gyömbér vagy kurkuma
1 csip. Só
1 kan. Földimogyoró- vagy mandulavaj
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /4
A Multipot edényben keverje össze a zabot, a vizet és a tejet. Hagyja közepes hőfokon 5-7 percig főni, amíg a zabkása besűrűsödik és a zab teljesen megfő. Krémes és sűrű állagot kell elérni.
Lépés 2 /4
Közben törje össze a banán felét egy tálban és szeletelje fel a másik felét.
Lépés 3 /4
Öntse a zabkását a tálba, majd keverje össze a tört banánnal, mézzel, ízlés szerint választott fűszerekkel, sóval és ha szeretné, földimogyoró- vagy mandulavajjal.
Lépés 4 /4
A zabkása tetejére helyezze a felszeletelt banánt, valamint tetszőleges feltéteket, például friss gyümölcsöket, diót vagy csokoládédarabokat.