Krémes burgonyaleves
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
120 g Hagyma (1 nagy)
500 g Burgonya levesekhez és pörköltekhez
50 cl Zöldségleves alaplé
40 g Vaj
10 cl Zsíros tej
60 g Krémsajt
4 kan. Aprított újhagyma
40 g Reszelt cheddar
Só, paprika
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg és vágja a hagymát 8 részre. Tegye a hagymadarabokat a turmixgép táljába. Csukja le a fedőt, és állítsa a programot BLEND sebesség 5-re 15 másodpercre. Indítsa el a programot.
Lépés 2 /6
Távolítsa el a fedőt, és spatulával gyűjtse középre a hagymát. Indítsa újra a BLEND programot 5-ös sebességen 15 másodpercig.
Lépés 3 /6
Mossa és hámozza meg a burgonyát. Vágja kb. 1 cm-es kis kockákra.
Lépés 4 /6
Adja hozzá a darabolt burgonyát, az alaplevet, a vajat és a tejet a turmixgéphez. Ízesítse. Csukja le a fedőt, és állítsa a programot SIMA LEVES-re, 25 percre. Indítsa el a programot.
Lépés 5 /6
Távolítsa el a fedőt, és adja hozzá a krémsajtot. Csukja le a fedőt, és állítsa a programot BLEND sebesség 5-re 45 másodpercre. Indítsa el a programot.
Lépés 6 /6
Díszítse a levest aprított újhagymával és reszelt Cheddar sajttal. Adhat hozzá egy kevés frissen őrölt paprikát is.