Csirke édesburgonya hasábbal
- Teljes idő 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 10 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
480 g Csirkemell filé (4 filé)
Só, bors
400 g Édesburgonya
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Burgonyakeményítő
1 csip. Őrölt koriander
25 cl Víz
1 Citrom
20 g Borjúalaplé
60 g Szójaszósz
1 csip. Tengeri só
40 g Zúzott mogyoró
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /7
Győződjön meg róla, hogy eltávolította az Ingenio fogantyút, amikor tepsiben és/vagy sütőben főz.
Lépés 2 /7
Melegítsen fel egy serpenyőt magas hőfokon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen vörös lesz, mielőtt hozzáadná az alapanyagokat. Csökkentse a hőt és süsse a csirkehúst oldalanként körülbelül 6-8 percig. Ízesítse sóval és borssal. Tegye a csirkét tányérra, és tegye félre későbbre.
Lépés 3 /7
Hámozza meg az édesburgonyát, majd vágja hasábokra. Áztassa a hasábokat hideg vízben 10 percig, hogy eltávolítsa a felesleges keményítőt (ettől ropogósabbak lesznek). Szűrje le és törölje szárazra egy tiszta ruhával.
Lépés 4 /7
Tegye a hasábokat egy nagy tálba, csorgasson rá olívaolajat, adja hozzá a burgonyakeményítőt és egy csipetnyi őrölt koriandert. Keverje jól össze.
Lépés 5 /7
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes hőfokon, adja hozzá a hasábokat, és süsse őket 15-20 percig, az első 10 perc után növelje a hőfokot. Rendszeresen forgassa meg. Szórjon rá egy kevés tengeri sót. Hogy a hasábok melegek maradjanak, helyezze őket egy tepsire és tegye 100-120°C-ra előmelegített sütőbe. Hogy elkerülje a hasábok puhulását, terítse szét őket. A csirkét is tartsa melegen.
Lépés 6 /7
A szószhoz melegítsen fel egy serpenyőt közepes hőfokon, öntse bele a vizet, és forralja fel. Adja hozzá a citromlevet, a borjúalaplevet és a szójaszószt. Keverje össze, hogy a borjúalaplé teljesen feloldódjon. Csökkentse a szószt 2 percig, folyamatosan kevergetve, amíg sima lesz. Helyezze vissza a csirkét a serpenyőbe a szósszal, és melegítse fel 1 percig kis lángon.
Lépés 7 /7
Tálalja a csirkét egy kevés zúzott mogyoróval megszórva, és mellé az édesburgonya hasábokat.