Burger minitorták (cupcakes)
- Teljes idő 1 óra 43 perc
- 1 óra
Előkészítés - 43 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 Édes süteménytészta (6 főre)
1 Ganázs (6 személyre)
250 g marcipán
Sárga ételfesték
Piros ételfesték
20 Friss eper
30 levél Finomra vágott menta
Tartozékok
Keverőedény Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /8
Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskótatésztára (6 személy) és ganázsra (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
Lépés 2 /8
Öntse egy téglalap alakú, fóliával bélelt formába a ganázst 0,5 cm vastagságban. Tegye 2 órára a hűtőszekrénybe.
Lépés 3 /8
Melegítse elő a sütőt 170°C-ra.
Lépés 4 /8
Ossza el az édes süteménytésztát egyenletesen a muffinformák között (formánként kb. 60 g). Süsse 18 percig.
Lépés 5 /8
Hagyja kihűlni egy rácson, majd vegye ki a tortaformákból. A receptből 10 süteményt készíthet.
Lépés 6 /8
Keverje össze a marcipánt és az ételfestéket, hogy a burgerbe kerülő "cheddar sajt" narancssárga színt kapjon. Szórja meg a munkafelületet egy kevés kukoricaliszttel. Egy sodrófa segítségével nyújtsa 2 mm vastagságúra a marcipánt. Vágja 6 cm-es négyzetekre.
Lépés 7 /8
Készítsen elő mindent a burger összeállításához. Vágja félbe a minitortákat (cupcakes). A ganázst egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval vágja 10 korongra, ezek lesznek a húsokpogácsák.
Lépés 8 /8
Tegye a ganázs köröket a muffin aljára. Folytassa a burger összeállítását a „cheddar sajttal", majd a felszeletelt eper, végül a menta elhelyezésével, amely a paradicsom és a saláta illúzióját keltik.
