Brokkolis-sajtos falatkák
- Teljes idő 42 perc
- 30 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
A töltelékhez:
230 g Brokkoli
200 g Leszűrt, főtt csicseriborsó
100 g Zsemlemorzsa
1 Közepes tojás
75 g Reszelt cheddar
25 g Parmezán
Só
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Hagymapor
A panírhoz:
60 g Liszt
Só, bors
2 Közepes tojások
90 g Zsemlemorzsa
Olívaolajspray
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a brokkolit: főzze körülbelül 4 percig egy lábasnyi sós, forrásban lévő vízben, amíg enyhén meg nem puhul (al dente). Tegye át egy tál hideg vízbe, tegyen bele pár jégkockát. Hagyja hűlni. Szűrje le, majd egy éles késsel aprítsa fel.
Lépés 2 /7
Csepegtesse le a csicseriborsót és tegye a tálba. Egy krumplinyomóval vagy villával törje össze. Adja hozzá a felaprított brokkolit, a zsemlemorzsát, a tojást, a cheddart, a parmezánt, a sót, a fokhagymát és a hagymaport. Kézzel jól keverje össze a hozzávalókat, majd formázzon golyókat. Ha nem áll össze, adjon még hozzá zsemlemorzsát.
Lépés 3 /7
A keverékből formázzon golyókat és tegye őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Vizezze be a kezét, úgy könnyebben fog menni.
Lépés 4 /7
Öntse a lisztet, a sót és a borsot egy nagy tálba és keverje össze őket. Törje a tojásokat egy másik tálba és verje fel őket. Öntse a zsemlemorzsát egy harmadik tálba. Forgassa bele a golyókat a lisztes keverékbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, enyhén nyomja bele őket, hogy rájuk ragadjon a morzsa. Tegye félre.
Lépés 5 /7
Helyezze a gombócokat a tányérral ellátott készülékbe. Indítsa el a sütési folyamatot.
Lépés 6 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a falatkákat.
Lépés 7 /7
Azonnal tálalja, köretként sült halloumihasábokat ajánlunk hozzá.
